Moartea care a cutremurat Romania cu 9 ani in urma: epuizare sau diabet?

Moartea care a cutremurat Romania cu 9 ani in urma: epuizare sau diabet?

La noua ani de la moartea tinerei manager de audit de la Ernst&Young, Raluca Stroescu, despre care s-a spus ca a murit de epuizare, parintii cauta inca dreptatea in instanta. Avocata acestuia a explicat unde ar fi gresit medicul acuzat acum de malpraxis: "S-a pus un diagnostic de anorexie si sindrom casectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fara sa fie cerute in regim de urgenta si a fost trimisa acasa. Daca ar fi solicitat rezultatele analizelor in regim de urgenta, ar fi sesizat starea de hiperglicemie si ar fi internat-o", arata aparatorul. De aceea, e greu de spus daca a fost vorba de un malpraxis.

acum 87 luni (23 Nov 2016)

La noua ani de la moartea tinerei manager de audit de la Ernst&Young, Raluca Stroescu, despre care s-a spus ca a murit de epuizare, parintii cauta inca dreptatea in instanta. Cu ajutorul judecatorilor, acestia vor sa afle daca tanara nu a fost de fapt victima unui malpraxis.

In aprilie 2007, Raluca Stroescu, care avea 31 de ani, a fost gasita moarta in apartamentul ei de catre doi colegi de serviciu. Tanara mersese, inainte cu o zi, la Centrul Medical Unirea, unde fusese consultata de medicul Angela Culeva.

Parintii sunt convinsi ca fiica lor ar fi trait daca medicul i-ar fi pus un diagnostic corect. Autopsia a scos la iveala faptul ca Raluca suferea de diabet.

"Sper ca prin aceasta actiune acest medic sa nu mai faca si alte victime. In secolul XXI, sa te prezinti la medic si in sase ore pacientul sa decedeze, cred ca este o mare vina a doctorului care a consultat", a declarat Aurel Stroescu, tatal Ralucai.

Avocata acestuia a explicat unde ar fi gresit medicul acuzat acum de malpraxis: "S-a pus un diagnostic de anorexie si sindrom casectic, i s-a administrat o perfuzie, i s-a recoltat analize fara sa fie cerute in regim de urgenta si a fost trimisa acasa. La mai putin de sase ore de la consultul doamnei doctor, Raluca a decedat. Daca ar fi solicitat rezultatele analizelor in regim de urgenta, ar fi sesizat starea de hiperglicemie si ar fi internat-o", arata aparatorul.

Procurorii au inchis dosarul in 2015, negasind dovezi de vinovatie a medicului. Judecatorii insa vor sa verifice daca Angela Culeva ar fi putut sa salveze viata Ralucai Stroescu. Ce spun expertii

Specialistii spun ca este greu de stabilit culpa medicului in acest caz. "Glucoza crescuta poate sa fi fost determinata de acel soc in urma caruia pacienta a murit. Probabil, a fost o epuizare si o oprire cardiaca prin modificari de electroliti. Glicemia poate creste foarte mult inaintea unui deces, din cauza star... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro