"Moarta sa ma vad, ca are cine ma-ngropa"

> Se pare ca forta divina a tinut cont de acest lucru atunci cand a harazit legatura dintre ea si cel ce, timp de 50 de ani, i-a fost sot. Important era "Cu ce m-am ales in viata/ Ce-am baut/ Ce-am mancat/ Si ce am strans in brate" si casa ei arata ca lucrurile lumesti nu erau cele ce contau pentru un om care a privit moartea in ochi, zi de zi, timp de 750 de zile.

acum 36 luni (11 Apr 2017)

>

Se pare ca forta divina a tinut cont de acest lucru atunci cand a harazit legatura dintre ea si cel ce, timp de 50 de ani, i-a fost sot. Amandoi se inchinau acelorasi zei si erau destul de credinciosi din moment ce simteau nevoia sa-l slaveasca aproape zilnic. Strapunsi fiind de sageata lui Eros, si cu gandul la Afrodita, cei doi au avut 7 copii. Diferenta de varsta intre mine si verii mei era destul de mare, cea mai mare verisoara fiind aproape de-o seama cu tata, motiv pentru care relatiile dintre noi erau mai degraba de respect decat de "gasca". Cu toate acestea, firea lor vesela si faptul ca tata ii iubea nespus de mult, facea prezenta lor la noi in casa destul de deasa. Nu ne povestea ce se intamplase pe-acolo decat dupa ce cantitatea de alcool bauta era destul de mare. Mai intotdeauna cand povestea plangea si plansul o facea sa ne zugraveasca episoade dure din cei doi ani de chin. Vazuse cum senzatia de foame si frig schimba comportamentul oamenilor si intelese, pe deplin, nimicnicia celor ce ne inconjoara. In incercarea de a o proteja, dupa ce i s-a aplicat un pat de pusca in plina figura, sotul ei capatase o crestatura pe obraz si dintii din fata scosi.

Intoarsa in Romania, a muncit zi de zi, alaturi de Iulian (sotul ei) pentru a-si creste copiii.

Toate experientele traite acolo au generat un mod de viata, pentru mine, extrem de ciudat. "Moarta sa ma vad, ca are cine ma-ngropa" spus din gura ei nu suna neaparat ca o chestiune fatalista, ci ca un fel de "Carpe Diem" reinterpretat. Important era "Cu ce m-am ales in viata/ Ce-am baut/ Ce-am mancat/ Si ce am strans in brate" si casa ei arata ca lucrurile lumesti nu erau cele ce contau pentru un om care a privit moartea in ochi, zi de zi, timp de 750 de zile.

Dupa ce un individ a intrat cu un camion intr-un grup de oameni pe strazile Stockholmului, una dintre persoanele ranite a spus ca "spera sa-si mai poata ajuta familia". Dansul ei cu moartea de la Bug i-au aratat ca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro