Mizeria din Educatie, scoasa de sub pres

Mizeria din Educatie, scoasa de sub pres

Un semnal de normalitate sau o reglare de conturi, asa descriu specialistii decizia ministrului Educatiei, Valentin Popa, de anulare a evaluarilor inspectorilor scolari din vara. Eu cred ca intalnirea noastra cu domnia sa a fost motivul pentru care s-a anulat aceasta asa-zisa evaluare", a subliniat Canciu.Pe langa decizia de anulare a evaluarilor, Valentin Popa a dispus si reluarea procesului de evaluare (dupa revizuirea metodologiei) cat si efectuarea de cercetari asupra faptelor care au condus la vicierea procesului de evaluare in vederea raspunderii disciplinare pentru persoanele vinovate.

acum 29 luni (2 Mar 2018)

Un semnal de normalitate sau o reglare de conturi, asa descriu specialistii decizia ministrului Educatiei, Valentin Popa, de anulare a evaluarilor inspectorilor scolari din vara.

Acestea au fost realizate de o comisie numita de predecesorul sau Liviu Pop si au avut ca efect demiterea a 13 sefi de inspectorate scolare. La acea data, concedierile comandate de Pop au fost dur criticate de experti pe motiv ca ar fi doar din ratiuni politice. Vicii majore Valentin Popa a anuntat, miercuri, ca a anulat evaluarile facute inspectorilor scolari generali in luna august, pentru ca s-au constatat "vicii majore" de catre Corpul de Control trimis chiar de acesta. Concret, in urma investigatiei desfasurate in intervalul 20-23 februarie s-a descoperit ca punctajele acordate inspectorilor de catre comisia lui Liviu Pop au fost calculate gresit, fiind si situatii "aberante" in care s-a dat un punctaj mai mare decat maximul prevazut de lege (100 de puncte). Pe baza acestor calificative, persoanele evaluate sunt mentinute sau nu in functia de conducere", se arata in comunicatul emis de minister.

Cercetati disciplinar De asemenea, formularele de evaluare nu se regasesc in ordinul de ministru ce reglementeaza acest proces, iar din altele lipseste rubrica de autoevaluare, potrivit sursei citate. "Nu ni s-a prezentat fisa de evaluare asa cum prevede metodologia, ci o alta fisa, cu punctaje mult mai mici decat in autoevaluare, pe care le-am justificat cu documente", a declarat pentru "Adevarul" seful Inspectoratului Scolar Focsani, Dorin Cristea. La randul sau, Inspectorul General din Braila, Catalin Canciu, spune ca decizia de a anula evaluarile este rezultatul discutiilor intre seful de la Educatie si inspectorii demisi in vara. "Este o reactie de implinire a unui strigat de disperare, a unei nedreptati care ni s-a facut intr-un mod josnic de o institutie a statului roman. Eu cred ca intalnirea noastra cu domnia sa a fost motivul pentru care s-a anulat aceasta asa-zisa evaluar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro