Miza neregulilor de la examenul de specialitate

Miza neregulilor de la examenul de specialitate

Ancheta de amploare dupa ce oficialii din Ministerul Sanatatii au descoperit nereguli grave privind organizarea examenului de specialist, cel care, odata promovat, le asigura medicilor rezidenti dreptul la libera practica. Inainte nu era un fenomen, erau cazuri izolate, vorbim de regula de rezidenti care faceau rezidentiatul intr-o anumita clinica si doreau sa sustina examenul acolo, mizand pe faptul ca sunt cunoscuti de comisie sau de o parte din comisie", a completat Popa. In 2016, au fost scoase la concurs peste 3.000 de locuri pentru absolventii de medicina, 240 pentru cei de medicina dentara si 126 pentru absolventii de farmacie.

acum 74 luni (17 Oct 2016)

Ancheta de amploare dupa ce oficialii din Ministerul Sanatatii au descoperit nereguli grave privind organizarea examenului de specialist, cel care, odata promovat, le asigura medicilor rezidenti dreptul la libera practica.

Dupa ce au luat la puricat listele cu cei care vor participa la examen in perioada 19 octombrie - 19 noiembrie, autoritatile au descoperit ca arondarea unora dintre candidati nu era facuta dupa numele de familie, ci dupa prenume, ceea ce contravine metodologiei. Problemele, depistate strict in comisiile din Bucuresti, nu sunt insa noi, ci ele exista dintotdeauna, sustin cei din sistem, care asteapta cu sufletul la gura rezultatele controlului dispus de Ministerul Sanatatii in urma cu doua zile. Sinescu: " Conditiile trebuie sa fie egale pentru toti" Totul porneste chiar de la lege, care este prost facuta, sustine academicianul Ioanel Sinescu, rectorul Universitatii de Medicina "Carol Davila" din Bucuresti.

"La comisiile din universitati ajung listele cu medicii inscrisi la directiile judetene de sanatate publica si la cea din Bucuresti. Legea le permite acum candidatilor care au facut rezidentiatul intr-un centru sa dea examenul de specialist intr-un alt centru, ceea ce nu e in regula. Spre exemplu, un tanar care a facut cinci anii de rezidentiat in Bucuresti poate sa dea examenul de spcialitate la Craiova, ca sa evite o comisie mai dura. Dar situatia in care candidatul sa fie trecut cu prenume in loc de nume doar pentru a scapa de o comisie este de neacceptat. Concret, medicii rezidenti in an terminal s-au plans chiar pe pagina de Facebook a ministrului Sanatatii, bulversati ca desi examinarile ar trebui sa inceapa, lipsesc cu desavarsire detalii legate de componenta comisiilor de examen, a locului, datei si orei concursului. "Practica asta exista de cand am intrat eu la rezidentiat. Miza e sa dai examen de specialitate cu o comisie mai ingaduitoare si, cata vreme oameni din Ministerul Sanatatii care sunt de nemiscat din scaun vor fi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro