Miza imobiliara,mai importata decat scolarii: Copilaria moare in tabara Navodari

Casutele in care si-au petrecut vacanta la mare sute de mii de elevi au primit anul acesta numai 2.500 de copii. "Este nevoie de investitii de 500.000 de euro, pe langa cheltuielile curente, de 500.000-600.000 de euro", a mai afirmat Stefan Ciocanel.

acum 90 luni (9 Sep 2016)

Casutele in care si-au petrecut vacanta la mare sute de mii de elevi au primit anul acesta numai 2.500 de copii. Noua societate care le administreaza a pierdut bani inca de la infiintare.

Circa 100.000 de elevi pe an veneau, inainte de 1989, in tabara din Navodari. Nu exista azi aproape nici un roman adult care sa nu fi trecut macar o data in viata prin casutele de la nord de Mamaia. Dupa caderea comunismului si dupa lungi dispute in instanta intre SIND, sindicatul care o detinea, si Primaria Navodari, care a revendicat-o, o mare parte din cladiri au ramas in paragina.

"Anul acesta am avut un numar de 2.500 de turisti, adica aproximativ egal cu cel de anul trecut. Este vorba despre elevi de gimnaziu, de pana la 18 ani", ne-a declarat Stefan Ciocanel, administratorul taberei.

Daca ne raportam la un sezon estival de trei luni, inseamna mai putin de 30 de copii pe zi.

"Suntem departe de perioada de glorie, din cauza lipsei de investitii, de pana in 2011, a proprietarului de atunci", a afirma Stefan Ciocanel. Se mai lucreaza si la un pavilion. "Este nevoie de investitii de 500.000 de euro, pe langa cheltuielile curente, de 500.000-600.000 de euro", a mai afirmat Stefan Ciocanel. Sala de mese are de acum aer conditionat. Cazarea se face in dormitoare cu 5-7 locuri, cu o cuseta pentru insotitor si grupuri sanitare comune. L-am intrebat pe administrator si care este profitul firmei, dar nu a stiut sa ne raspunda.

Citeste varianta integrala a acestui articol in editia print de vineri a ziarului Romania Libera. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro