Miza decapitarilor de la Ministerul Dezvoltarii. Cum a fost finantata clientela de partid

Miza decapitarilor de la Ministerul Dezvoltarii. Cum a fost finantata clientela de partid

Una dintre primele masuri luate de premieru Sorin Grindeanu dupa izbucnirea conflictului cu Liviu Dragnea a fost inlaturarea ministrului Sevil Shhaideh si a tuturor secretarilor de stat de la Ministerul Dezvoltarii. Alte 30 de miliarde promise In ianurie 2017, printr-o ordonata de urgenta, in bugetul alocat la Ministerul Dezvoltarii Regionale, condus de Sevil Shhaideh, au fost promise (credite de angajament) 30 de miliarde de lei pentru perioada 2017-2020.

acum 84 luni (20 Jun 2017)

Una dintre primele masuri luate de premieru Sorin Grindeanu dupa izbucnirea conflictului cu Liviu Dragnea a fost inlaturarea ministrului Sevil Shhaideh si a tuturor secretarilor de stat de la Ministerul Dezvoltarii. Grindeanu a acuzat faptul ca Shhaideh se pregatea sa aloce in mod discretionar bani din celebrul Program de Dezvoltare Locala (PNDL) catre primarii PSD din tara, ca acestia, la randul lor, sa puna presiune pe parlamentarii din judet, iar, in final, Liviu Dragnea sa fie avantajat la motiunea de cenzura.

"Toti banii de investitii ai Romaniei si fondurile europene au fost alocati doamnei ministru Sevil Shhaideh, care pana pe 16 iunie nu a semnat niciun contract, nu a facut nicio investitie, dupa care vineri, pe 16 iunie, dupa ce si-a dat demisia, a anuntat ca se pregateste sa dea bani la oameni, la parlamentari, la primari, ceea ce e anormal. PNDL e foarte bun, dar nu folosesti banii de la programul respectiv pentru voturi la motiune impotriva propriului Guvern", a spus Victor Ponta, secretarul general al Guvernului. "Domnul Grindeanu nu a stiut niciodata nicio procedura a niciunui program din aceasta institutie, domnia sa vad ca spune ca de cinci luni eu nu am facut nimic, dansul nu stie nici macar data la care s-au terminat depunerile acestor proiecte, numarul lor si ce inseamna analiza acestor proiecte", a raspuns Shhaideh. De altfel, Sorin Grindeanu a spus intr-o conferinta de presa ca, in urma cu cateva saptamani, i-a cerut lui Sevil Shhaideh sa dea drumul la bani pentru primari, insa aceasta a tras in continuare de timp.

S-au topit aproape 6 miliarde

Sumele alocate in ultimii patru ani pentru PNDL, dar si banii prevazuti pentru urmatorii patru ani devoaleaza modul in care se sifoneaza fonduri publice in functie de cardasii politice sub pretextul dezvoltarii Romaniei. Liviu Dragnea a demisionat in 2015 de la Ministerul Dezvoltarii ca urmare a condamnarii suferite in dosarul ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro