Miturile despre inghetata, demontate de medici. De ce este rau sa le dam copiilor inghetata topita
Consumata moderat si nu pe fuga, inghetata nu imbolnaveste O inghetata de 50 sau 100 de grame pe zi, mancata incet nu este considerata un pericol pentru copii, insa consumata in cantitati mari poate provoca suferinte gatului. Consumata moderat si nu pe fuga, inghetata nu imbolnaveste.", avertizeaza medicul vasluian Eliza Tighici Cele mai frecvente cauze care duc la uscare gatului si iritarea faringelui, provocand durere, nu sunt inghetata si lichidele reci, ci infectia, virala sau bacteriala.
In timp ce intre parinti si copii se da un adevarat razboi pe tema desertului racoritor si aromat, medicii spun ca in privinta inghetatei, de-a lungul timpului, s-au croit multe mituri.
Primul secret pentru a evita durerile de gat este sa nu consumati inghetata topita, pentru ca atunci exista tendinda de a manca repede. Este recomandat sa o consumam inghetata, doar de aceea se si numeste astfel, insa cate putin.
"Inghetata nu se lasa la topit, deoarece, cu toate ca este topita, moale, totusi ramane rece. Intotdeauna mucoasa se adapteaza, cu o singura conditie, sa se petreaca aceasta schimbare de temperatura intr-un timp relativ lung, asta insemnand 5-7 minute si nu in 40 de secunde", avertizeaza medicii orl-isti. Consumata moderat si nu pe fuga, inghetata nu imbolnaveste
O inghetata de 50 sau 100 de grame pe zi, mancata incet nu este considerata un pericol pentru copii, insa consumata in cantitati mari poate provoca suferinte gatului. Nu trebuie sa fie foarte cald afara si nici copilul sa nu fie infierbantat. Consumata moderat si nu pe fuga, inghetata nu imbolnaveste.", avertizeaza medicul vasluian Eliza Tighici
Cele mai frecvente cauze care duc la uscare gatului si iritarea faringelui, provocand durere, nu sunt inghetata si lichidele reci, ci infectia, virala sau bacteriala.
Atunci cand pe copil acuza dureri de gat, medicii nu recomanda alimentele reci, cu atat mai mult inghetata deja gatul, insa exista si situatii cand aceasta poate alina durerea.
E-urile din inghetata, principalul pericol
In privinta varstei de la care se poate manca inghetata, medicii spun ca in primii doi ani de viata, desertul inghetat nu este recomandat sub nicio forma, existand riscuri nu atat pentru afectiuni la nivelul gatului, cat pentru alergii.
"Nu trebuie sa consume inghetata copiii foarte mici, este recomandata dupa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro