Mituri si realitate despre homosexuali. Psiholog: "Unii oameni cred ca de vina pentru existenta lor este Diavolul"

Mituri si realitate despre homosexuali. Psiholog:

Psihologii explica faptul ca repulsia fata de homosexuali pleaca din teama pe care o au in general oamenii fata de tot ceea ce este diferit, dar si a faptului ca nu reusim sa evadam din mrejele unei societati pentru care cutuma este litera de lege.

acum 104 luni (2 Jul 2015)

Psihologii explica faptul ca repulsia fata de homosexuali pleaca din teama pe care o au in general oamenii fata de tot ceea ce este diferit, dar si a faptului ca nu reusim sa evadam din mrejele unei societati pentru care cutuma este litera de lege. Mai mult, pentru ca suntem prea traditionalisti, homosexualii sunt priviti cu repulsie pentru ca nu pot sa-si intemeieze o familie, raportat la convingerile religioase pe aceasta tema", explica psihologul Victorita Dumitrache, presedintele Colegiului Psihologilor Ialomita. - accepta ideea de homosexualitate si nu se simt deranjati de ea) abia daca atinge pragul de 30 %. Restul sunt fie total impotriva, fie nu isi asuma public puncte de vedere legata de aceasta tema.

"Am intalnit si situatii in care in spatiul public oamenii sa aiba reactii anti-homosexualitate, insa in privat sa recunoasca faptul ca nu se simt deranjati de persoanele gay", adauga psihologul Victorita Dumitrache

Ce cred oamenii despre homosexuali

Specialistii spun ca multi heterosexuali privesc homosexualitatea ca pe o perversiune sexuala, altii o considera o boala mintala, iar o alta categorie este de parere ca homosexualii sunt posedati de demoni. "Sunt persoane care se tem de faptul ca s-ar putea imbolnavi daca ar cunoaste un homosexual. Cred ca homosexualitatea este de fapt o boala si se intreaba daca exista medicatie pentru tratarea ei. Altii cred ca de vina pentru existenta homosexualilor este Diavolul. Specialistii sustin faptul ca atractia pentru acelasi sex este cat se poate de normala. Nimeni nu este homosexual sau lesbiana pentru ca asa isi doreste sau pentru ca este la moda.

Cititi si:

De ce dragostea la varsta a treia este cea mai solida? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro