Mituri in care industria alimentara incearca din rasputeri sa ne faca sa credem

Mituri in care industria alimentara incearca din rasputeri sa ne faca sa credem

Publicatia "Huffington Post" trece in revista o serie de mituri pe care marile corporatii incearca sa le prezinte oamenilor intr-o lumina pozitiva, ca fiind singura solutie pentru a produce hrana in ritmul de crestere al populatiei. Mit: Avem nevoie de inginerie genetica si de pesticide tot mai performante pentru a produce mai multa hrana Realitatea ar fi insa oarecum diferita de imaginea apocaliptica pe care incearca sa o creeze corporatiile din industria alimentara, noteaza upworthy.com citat de Huffington Post.

acum 114 luni (4 Mar 2015)

Publicatia "Huffington Post" trece in revista o serie de mituri pe care marile corporatii incearca sa le prezinte oamenilor intr-o lumina pozitiva, ca fiind singura solutie pentru a produce hrana in ritmul de crestere al populatiei.

Mit: Avem nevoie de inginerie genetica si de pesticide tot mai performante pentru a produce mai multa hrana

Realitatea ar fi insa oarecum diferita de imaginea apocaliptica pe care incearca sa o creeze corporatiile din industria alimentara, noteaza upworthy.com citat de Huffington Post. Fermierii din toata lumea care accepta sa adopte practicile impuse de marii jucatori din industrie renunta la a mai mentine solul curat si incep sa se limiteze, adesea, la un singur tip de recolta. Dispare treptat ingrasamantul care se producea in mod mult mai natural si acestia se vad nevoiti sa apeleze la cel produs in fabrici care polueaza la randul lor mediul prin procesul de productie. Fermierii devin dependenti de aceste ingrasaminte "imbunatatite", al caror pret creste fara ca ei sa aiba alte variante decat sa cumpere de la aceleasi cateva companii de pe piata.

Pe de alta parte, pentru ca se vorbeste despre epuizarea resurselor naturale, trebuie mentionat ca agricultura industriala are nevoie de tot mai multe astfel de resurse, la randul lor epuizabile, si care devin tot mai scumpe pe masura ce se imputineaza.

Mit: Corporatiile din industria alimentara incearca sa ajute fermierii lucrand alaturi de ei

In ultimii 50 de ani, milioane de fermieri din intreaga lume au fost nevoiti sa semneze contracte cu marile corporatii (iar in SUA acest lucru s-a desfasurat la scara mare), intelegeri care le dicteaza aproape orice decizie. Multe dintre aceste corporatii vor sa se creada ca lucreaza impreuna cu fermierii si ca reprezinta mana de ajutor de care acestia au nevoie pentru a sustine o afacere de familie sanatoasa. Corporatiile au bani s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro