Mituri despre dieta Dukan: pietre la rinichi, digestie data peste cap si letargie. Ce e fals, ce e adevarat

Mituri despre dieta Dukan: pietre la rinichi, digestie data peste cap si letargie. Ce e fals, ce e adevarat

Notorietatea de care se bucura dieta ce poarta numele celui care a inventat-o, Pierre Dukan, este datorata rezultatelor spectaculoase obtinute de o categorie de persoane, dar si a celor care au trecut prin acest regim si au ramas cu un gust amar, kilograme la fel de multe si cateva probleme de sanatate ce nu erau anticipate. Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Granada, excesul de proteine din regimul alimentar poate cauza o reducere a nivelului de citrat urinar, care are rolul de a preveni cristalizarea sarii de calciu.

acum 104 luni (4 Jul 2015)

Notorietatea de care se bucura dieta ce poarta numele celui care a inventat-o, Pierre Dukan, este datorata rezultatelor spectaculoase obtinute de o categorie de persoane, dar si a celor care au trecut prin acest regim si au ramas cu un gust amar, kilograme la fel de multe si cateva probleme de sanatate ce nu erau anticipate.

Mituri despre dieta Dukan sunt numeroase si mare parte din ele sunt adevarate, insa exista si altele care ii mentin acestei diete renumele de cea mai eficienta cura de slabire. Mituri despre dieta Dukan - faci pietre la rinichi

Nu o data s-a intamplat sa aud in jur persoane care au tinut dieta Dukan, au slabit cat si-au propus, dar s-au trezit la scurt timp cu pietre la rinichi, efectuand o evaluare de rutina.

Potrivit oamenilor de stiinta de la Universitatea Granada, excesul de proteine din regimul alimentar poate cauza o reducere a nivelului de citrat urinar, care are rolul de a preveni cristalizarea sarii de calciu. Astfel se ajunge la o crestere a nivelului de calciu din urina si implicit un risc mai mare de aparitie a pietrelor la rinichi.

Prin adaugarea de fructe si legume in dieta putem preveni aceste neplaceri, insa prima faza a dietei Dukan interzice cu desavarsire aceste categorii de alimente pentru a ajunge la rezultatele dorite. Constipatia este frecvent un efect advers al primelor doua faze ale dietei Dukan: prima (faza de atac) constand in consum majoritar de proteine, a doua (faza de croaziera) in regim de alternare intre proteine si legume. Asadar, ca si cum nu ar fi fost de ajuns ca zece zile, in cazurile fericite, organismul primeste numai carne, in urmatoarele zece zile, sau pe o perioada mai indelungata, primeste o alta doza soc de proteine "ajutata" de cateva legume.

Pentru ca reclamatiile privind constipatia au ajuns si la urechile inventatorului dietei, acesta a adaugat recent in recomandarile dietei Dukan tara... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro