Mitropolitul Teofan, acuzat c-a matrasit preoti care nu l-au pomenit la slujbe: "Oare sunteti noul tortionar al bisericii?"

Mitropolitul Teofan, acuzat c-a matrasit preoti care nu l-au pomenit la slujbe:

Contestatarii din judetele Moldovei, care au transmis MMB o "Scrisoare deschisa catre arhiereii care au semnat in Creta", sustin pe un site - pe care au publicat materiale legate de sinodul din Grecia - ca obstea unui schit de langa Pascani, judetul Iasi, ar fi fost sanctionata disciplinar de reprezentantii MMB. Teodora de la Sihla" de la Codrii Pascanilor, protosinghelului Ieronim Cozma, ar fi facut o cerere la superiorul canonic prin care ar fi cerut o perioada de odihna. Mai multi preoti ieromanahi au semnat pe 10 august o petitie, promovata ca fiind asumata de 4.500 de preoti si credinciosi, adresata Inaltpreasfintitului Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei (MMB), prin care ii cer acestuia "sa dovedeasca Ortodoxia sa intregii Biserici, prin dezicerea de: 1.

acum 91 luni (21 Sep 2016)

Conflictul aparut in interiorul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei pe fondul semnarii documentelor Sinodului din Creta de catre IPS Teofan a intrat intr-o noua etapa.

Aparent incheiat de cateva saptamani, conflictul s-a "reaprins" cu acuzatii grave, potrivit carora Mitropolitul Teofan s-ar fi razbunat aspru, prin "tortura", pe cei care au incetat sa-l pomeasca la slujbele religioase.

Contestatarii din judetele Moldovei, care au transmis MMB o "Scrisoare deschisa catre arhiereii care au semnat in Creta", sustin pe un site - pe care au publicat materiale legate de sinodul din Grecia - ca obstea unui schit de langa Pascani, judetul Iasi, ar fi fost sanctionata disciplinar de reprezentantii MMB.

Autorii textului precizeaza ca cei cinci calugari de la Schitul "Sf. Teodora de la Sihla - Codrii Pascanilor" ar fi fost scosi din lacasul de cult si mutati intr-un loc necunoscut. Marian Timofte, a explicat ca informatiile sunt false si ca staretul schitului, semnatar al scrisorii care a ajuns la mitropolie pe 12 august, ar fi cerut el "liber" o perioada de o luna, fara sa se stie insa unde se afla.

Simpatizantii miscarii de protest impotriva IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, care a participat si semnat documentele aprobate la Sinodul din Creta, noteaza ca pelerinii care frecventau Schitul "Sf. Teodora de la Sihla - Codrii Pascanilor" au fost informati de mai-marii MMB, in timpul unei slujbe, ca monahii locului trebuie sa plece din lacasul de cult, fara alte explicatii.

"Unde i-ati dus pe nevoitorii de la Codrii Pascanilor care au intrerupt pomenirea dumneavoasta din pricina de semnare a ereziei din Creta, IPS Teofane? Pentru care fapte necanonice i-ati ridicat pe nevoitorii de la Codrii Pascanilor si i-ati rupt de pastoritii lor?!", se arata in textul publicat pe un blog cu numele actadiurna2016.wordpress.com, ai caror administratori sunt imposibil de identificat. T... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro