Mitropolitul Clujului: "Ce cantam acum 50 de ani este actual si azi: Ca-n aceste zile/Antihrist vrea sa ne insele,/Si zice ca e Mesia,/Vrea sa strice Liturghia"

Mitropolitul Clujului:

In urma cu 50 de ani, Andrei, mitropolitul Clujului, tocmai terminase liceul si era bucuros ca fusese admis la facultate. Acesta mai scrie ca "icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula este locul unei prezente harice" si ca la Nicula "si-au marturisit bucuriile si si-au plans necazurile", dar si ca "generatiile se succed si steagul credintei trebuie sa-l predam altor generatii, ne rugam Maicii Domnului pentru cei tineri.

acum 66 luni (13 Aug 2017)

In urma cu 50 de ani, Andrei, mitropolitul Clujului, tocmai terminase liceul si era bucuros ca fusese admis la facultate. Pentru reusita sa, el a tinut sa multumeasca pentru reusita sa printr-un pelerinaj la Manastirea Nicula, unde, in aceste zile, sunt asteptati mii de pelerini. Dadusem admiterea la facultate si, dupa reusita, am venit la Manastirea Nicula sa multumesc Domnului Hristos si Maicii Domnului pentru ajutor. Pe drumul inspre Manastire multime multa cantand, ca si astazi, cantari de procesiune: La Nicula doar icoana,/In ceruri Maica si Doamna. M-am intristat de atitudinea lui eretica, dar n-am intins polemica, pentru ca nu era nici timp si nici cazul. Eu credeam si cred, ca toti crestinii dreptmaritori, ca Maica Domnului este de-a dreapta Mantuitorului Hristos. Si cantam si eu cu multimea de popor La Nicula doar icoana,/In ceruri Maica si Doamna".

Acesta mai scrie ca "icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului de la Nicula este locul unei prezente harice" si ca la Nicula "si-au marturisit bucuriile si si-au plans necazurile", dar si ca "generatiile se succed si steagul credintei trebuie sa-l predam altor generatii, ne rugam Maicii Domnului pentru cei tineri. Ce cantam acum cincizeci de ani este actual si astazi: Ca-n aceste zile grele,/ Antihrist vrea sa ne-nsele,/ Si zice ca e Mesia,/ Vrea sa strice Liturghia. Putina lume mai stie ca in anul 1955, "parintii intemeietori" ai Uniunii Europene, Konrad Adenauer, Alcide De Gasperi si Robert Schuman, i-au alcatuit un steag cu profund caracter religios. Culoarea albastra este culoarea Maicii Domnului, iar cercul format din douasprezece stelute este cununa de pe capul Maicii Domnului, asa cum a vazut-o Sfantul Ioan Teologul in cartea Apocalipsei, capitolul 12, versetul 1.

Anul 2017 a fost dedicat de catre Sfantul Sinod iconarilor, pictorilor bisericesti, comemorarii Patriarhului Iustinian si aparatorilor ortodoxiei in timpul comunismului. Or pentru noi ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro