Mitrea cere amanarea procesului in care este acuzat de coruptie. Vrea un nou avocat

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa inceapa luni judecarea apelurilor din dosarul in care Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale si in care, in 15 octombrie 2014, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare. Decizia a fost contestata, Completul de cinci judecatori de la ICCJ urmand sa dea o decizie definitiva in acest caz Procurorii aratau, in rechizitoriul trimis instantei, ca lucrarile de constructii, amenajare si dotare au fost executate de societatile Conimpuls SA Bacau, Vertcon SA Bacau, Durimpuls SRL Bacau si Regal Glass SRL Bacau la un imobil din Voluntari, judetul Ilfov, proprietatea mamei lui Mitrea.

acum 63 luni (12 Jan 2015)

Miron Mitrea vrea sa isi angajeze un nou avocat si a cerut, luni, instantei supreme sa amane judecarea procesului in care este acuzat de coruptie.

Completul de cinci judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie trebuia sa inceapa luni judecarea apelurilor din dosarul in care Miron Mitrea este acuzat de fapte de coruptie privind lucrarile de constructie facute la locuinta mamei sale si in care, in 15 octombrie 2014, a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu executare.

Miron Mitrea le-a cerut magistratilor ca amane judecarea cauzei, din lipsa de aparare, motivand ca a incheiat relatiile contractuale cu avocatul care l-a reprezentat pana acum si vrea sa isi angajeze un nou avocat.

In 15 octombrie 2014, instanta suprema l-a condamnat pe Miron Mitrea, ministru al Lucrarilor Publice, Transporturilor si Locuintei in perioada 2000 - 2004, in prezent deputat PSD, la doi ani de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita 520.000 de lei, sub forma unor lucrari executate la casa mamei sale, pentru a o mentine pe Irina Jianu in functiile de inspector sef adjunct si, ulterior, inspector sef al Inspectoratului de Stat in Constructii. Prin aceeasi sentinta s-a dispus confiscarea a 169.440 de lei de la Mitrea si a fost mentinut sechestul asigurator pus de procurori.

Irina Paula Jianu, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii, a fost condamnata la cinci luni de inchisoare cu executare, pentru dare de mita.

Nicolae Popescu, fost arhitect sef al Primariei Voluntari, a primit o pedeapsa de cinci luni de inchisoare pentru fals in acte si doua luni pentru favorizarea infractorului. Instanta a decis sa cumuleze aceste pedepse cu o alta de trei ani de inchisoare, dintr-un alt dosar. Judecatorii au constatat ca pedeapsa de trei ani de inchisoare a fost executata.

Decizia a fost contestata, Completul de cinci judecatori de la ICCJ urmand sa dea o decizie definitiva in acest caz Procurorii ara... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro