Mitinguri gay si anti-gay, sambata, in centrul Bucurestiului

Mitinguri gay si anti-gay, sambata, in centrul Bucurestiului

Dezbaterea cu privire la drepturile gay in Romania a fost reaprinsa luna trecuta, cand "Coalitia pentru familie" a depus in Parlament o cerere semnata de 3 milioane de romani, solicitand revizuirea Constitutiei, astfel incat sa se stipuleze clar ca o familie poate fi formata numai dintr-un barbat si o femeie.

acum 94 luni (23 Jun 2016)

Asociatiile ACCEPT, MozaiQ si PSI-Romania le cer bucurestenilor sa iasa in strada si sa se alature celor care de doua decenii militeaza pentru drepturile comunitatii gay din Romania. Defilarea va incepe la ora 15:30, la Arcul de Triumf si se va termina in Piata Victoriei.

Tot sambata, dar de la ora 12.00, Noua Dreapta organizeaza Marsul Normalitatii, care militeaza pentru familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie. Cei de la Noua Dreapta le cer si ei bucurestenilor sa li se alature marsului, pentru a fi solidari cu o familie de romani din Marea Britanie, ai carei copii au fost incredintati spre adoptie unui cuplu de homosexuali. Organizatiile de extrema dreapta, incearca astfel sa-si manifeste dezaprobarea fata de defilarea gay.

In 2001, Guvernul a adoptat o ordonanta de urgenta care a abrogat articolul 200 din Codul Penal, pentru a elimina orice discriminare pe motiv de orientare sex. Dezbaterea cu privire la drepturile gay in Romania a fost reaprinsa luna trecuta, cand "Coalitia pentru familie" a depus in Parlament o cerere semnata de 3 milioane de romani, solicitand revizuirea Constitutiei, astfel incat sa se stipuleze clar ca o familie poate fi formata numai dintr-un barbat si o femeie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro