Miting urias la Istanbul organizat de presedintele Erdogan pentru sustinerea referendumului

Miting urias la Istanbul organizat de presedintele Erdogan pentru sustinerea referendumului

Presedintele Recep Erdogan si partidul sau aflat la putere AKP sustin ca noul sistem va face Turcia mult mai eficienta si stabila. In plus, acesta i-a acuzat pe opozantii referendumului ca au scopuri comune cu gruparile teroriste PKK si miscarea Gullen, si ca odata cu schimbarea constitutionala va readuce in legalitate pedeapsa cu moartea.

acum 84 luni (9 Apr 2017)

Presedintele Recep Erdogan si partidul sau aflat la putere AKP sustin ca noul sistem va face Turcia mult mai eficienta si stabila. Erdogan a sustinut in fata multimii adunate pe malul Marii Marmara ca actualul sistem a creat mult prea multe guverne de scurta durata. Faptul ca noi am avut 48 de guverne nu este o dovada a fortei democratiei noastre, ci a instabilitatii ei", a sustinut Recep Erdogan in fata multimii. In plus, acesta i-a acuzat pe opozantii referendumului ca au scopuri comune cu gruparile teroriste PKK si miscarea Gullen, si ca odata cu schimbarea constitutionala va readuce in legalitate pedeapsa cu moartea. Principalele partide de opozitie si criticii acestei schimbari sustin ca aceste amendamente vor da mult prea multa putere unei singure persoane, ceea ce va submina separarea puterilor in stat.

Daca va fi aprobat, in noul sistem nu va mai exista postul de prim-ministru, iar presedintele va putea numii ministrii.

"Schimbarile vor face Turcia mai puternica si guvernul mult mai eficient",a sustinut un altul. Cu noile schimbari vom fi mult mai puternici in fata gruparilor teroriste si a Vestului", afirma un alt sustinator al presedintelui Erdogan, citat de aceeasi sursa. "Vrem Turcia sa se dezvolte, si vrem ca Recep Erdogan sa ramana liderul nostru. Conform BBC Turcia, gruparea terorista ISIS a cerut simpatizantilor sai prin intermediul publicatiilor sale online sa atace sectiile de votare si sa faca totul posibil pentru a perturba votul din 16 aprilie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro