Miting pentru centura Timisoarei: "Un camion care coboara de pe autostrada face, pana in Calea Sagului, patru ore. De la Budapesta pana in tara, sub patru ore"

Miting pentru centura Timisoarei:

Solicit sa se inteleaga lucrul acesta, mai ales in situatia in care ani de zile Timisoara nu a primit finantare pentru niciun obiectiv al sau de la bugetul de stat, cu exceptia acelei sume de circa 1,1 milioane de euro, pentru spitalul de copii, cred ca nu e nimic deplasat sa solicitam prevederea a 120 de milioane de euro de la bugetul de stat, asa cum s-au putut prevedea sume comparabile pentru orase mai mici, si e foarte bine ca s-au prevazut.

acum 76 luni (24 Sep 2016)

Sub 200 de persoane s-au adunat la ora stabilita in Piata Victoriei, in timp ce pe scena din fata Operei au facut atmosfera DJ-ii Geo Da Silva si Sean Norvis, care au compus si piesa "Timisoara pentru centura". Desi cei mai multi timisoreni se plang de tratamentul Guvernului, care ignora proiectele judetului care cotizeaza cu cea mai mare suma de bani la bugetul centralizat, dupa Bucuresti. CNADNR a prezentat un plan de lucru, promitand marea cu sarea, insa in loc de o finantare concreta si sigura, a oferit un proiect de finantare de la Uniunea Europeana, pentru exercitiul financiar 2014 - 2020, care inca nici nu a fost depus. "Noi cerem ca finantarea sa se faca de la bugetul de stat, nu ca un moft, ci pentru ca acesta este modul de finantare care ne asigura cea mai mare viteza in realizarea acestui obiectiv. Timisoara risca sa fie prinsa de anul 2021, cand va fi Capitala Europeana a Culturii, fara centura auto ocolitoare, cu toate consecintele care ar fi dezastruoase si pentru acest proiect, pentru imaginea Romaniei. Solicit sa se inteleaga lucrul acesta, mai ales in situatia in care ani de zile Timisoara nu a primit finantare pentru niciun obiectiv al sau de la bugetul de stat, cu exceptia acelei sume de circa 1,1 milioane de euro, pentru spitalul de copii, cred ca nu e nimic deplasat sa solicitam prevederea a 120 de milioane de euro de la bugetul de stat, asa cum s-au putut prevedea sume comparabile pentru orase mai mici, si e foarte bine ca s-au prevazut. "Un camion care vine de la Budapesta face, pana la intrarea in tara, trei ore si jumatate. Un camion care coboara de pe autostrada sa ajunga in Calea Sagului face patru ore. Nu cred ca e normal lucrul acesta, nu cred ca Timisoara trebuie sa fie bataia de joc a Bucurestiului. Nu ne-au dat nimic niciodata, am luat cu forta, Timisoara a luat cu forta totul de la Bucuresti. Data viitoare, vom veni cu camioanele, pentru ca trebuie sa auda cei de la Bucuresti ca trebuie sa fie prioritate centura", a afirmat Miron Sp... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro