Miting de amploare la Targu Secuiesc in semn de solidaritate cu presupusul terorist Beke Istvan Attila

Miting de amploare la Targu Secuiesc in semn de solidaritate cu presupusul terorist Beke Istvan Attila

Acuzat de terorism Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism l-au pus sub acuzare pe Beke Istvan Attila, membru al formatiunii extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate" din Ungaria, pentru ca ar fi intentionat sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat, pe care sa-l detoneze in public, marti, la manifestarile de Ziua Nationala organizate la Targu Secuiesc. Sesizarea la DIICOT despre acest caz a fost facuta in 23 octombrie de catre Serviciul Roman de Informatii, care a aratat ca membri ai organizatiei autohtone din judetul Covasna a gruparii nationalist-extremiste "Miscarea de Tineret 64 de Comitate", ai carei lideri se afla in contactul direct al coordonatorilor formatiunilor ungare extremiste "Miscarea pentru o Ungarie mai buna" (JOBBIK), HVIM, respectiv "Oastea Haiducilor" - recunoscuta de catre Oficiul pentru Protectia Constitutiei din Ungaria drept structura cu profil terorist - desfasoara, in scopul ingreunarii sau impiedicarii exercitarii puterii de stat, actiuni impotriva ordinii constitutionale de natura a pune in pericol securitatea nationala.

acum 102 luni (5 Dec 2015)

UPDATE Ora 18.50 Mitingul de protest, la care au participat circa o mie de persoane, s-a incheiat. O parte a celor care participa la protest spun ca, dupa ce va iesi din arest, ii vor propune lui Beke Istvan sa candideze pentru postul de primar al orasului, fiind hotarati sa il voteze. Ora 16.00: Circa 200 de persoane s-au adunat in zona centrala a orasului Targu Secuiesc, oameni de toate varstele, unii dintre ei fluturand steagul secuiesc, dar si steagul Ungariei.

In mijlocul manifestantilor a fost instalata o masa la care, pe baza de semnatura, participantii sunt invitati sa faca donatii.

Targu Secuiesc: miting de solidaritate cu presupusul terorist Beke Istvan

Alte proteste similare au mai avut loc miercuri si joi, cand sute de etnici maghiari au manifestat la Targu Secuiesc, judetul Covasna.

Potrivit HotNews.ro, pentru actiunile de sambata, au existat solicitari de autorizare pentru mitinguri de solidaritate si in Sf. Duminica, Ambasada Romaniei de la Budapesta ar putea fi picheata de cei nemultumiti de arestarea lui Beke. Peste 800 de persoane, la un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila

Peste 800 de persoane au participat, joi, la Targu Secuiesc, la un miting de solidaritate cu Beke Istvan Attila, arestat dupa ce a fost acuzat ca intentiona sa confectioneze un dispozitiv exploziv improvizat pe care sa-l detoneze in public marti, la manifestarile de Ziua Nationala.

Participantii la miting s-au adunat cu pancarte si lumanari aprinse in maini, pentru a doua zi consecutiv, dupa ce s-au mobilizat pe retelele de socializare, in Piata Gabor Aron din Targu Secuiesc.

Ei au scandat numele lui Beke Istvan Attila, dar si "Lasati-l in libertate, nu suntem teroristi", "Dreptate pentru Istvan", "Puneti-l in liberate", "Si maine venim si vom fi tot mai multi", "Beke Istvan e nevinovat", dupa care au plec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro