Miting cu scandal impotriva defrisarilor ilegale

O parte dintre protestatarii care au participat la mitingul de duminică, din Capitală, impotriva defrișărilor ilegale au fost ridicați de jandarmi, scrie Mediafax. Anunţul lui Ponta a fost făcut după ce, anterior, proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat in vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD şi trimis inapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat in dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor.

acum 58 luni (8 Jun 2015)

O parte dintre protestatarii care au participat la mitingul de duminică, din Capitală, impotriva defrișărilor ilegale au fost ridicați de jandarmi, scrie Mediafax.

Participanţii la miting au incercat de mai multe ori să plece in marş spre Guvern, insă de fiecare dată au fost opriţi de reprezentanţii Jandarmeriei, prezenţi in Piaţa Universităţii, pentru a asigura ordinea şi liniştea publică.

După aproximativ două ore de la debutul manifestaţiei, jandarmii au inceput să legitimeze persoanele adunate in centrul Capitalei. Intrucat cateva dintre acestea au refuzat să prezinte actele de identitate, ele au fost ridicate şi duse in duba oamenilor legii.

De asemenea, ei au afişat bannere pe care au scris: "Dreptate pentru natură", "Romania-i ţara mea şi nu vreau să plec din ea", "Stop masacrării Romaniei", "Opriţi distrugerea Romaniei şi a romanilor", "Basarabia vrea Romania verde".

Premierul Victor Ponta a anunţat că Guvernul intenţionează să interzică, pe o perioadă limitată, exporturile de orice fel de masă lemnoasă neprelucrată, procedura fiind deja pregătită printr-un proiect de ordonanţă de urgenţă.

Anunţul lui Ponta a fost făcut după ce, anterior, proiectul de modificare a Codului silvic, iniţiat in vara anului trecut de 125 de parlamentari PSD şi trimis inapoi la Parlament pentru reexaminare de Iohannis, a intrat in dezbatere la comisiile Camerei Deputaţilor.

Citește și: Defrișări ilegale: autoritățile reacționează la presiunea străzii

Deputaţii din comisiile juridică, de agricultură şi mediu au respins insă cererea de reexaminare a proiectului de modificare a Codului silvic. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro