Mita electorala pentru profesori

Mita electorala pentru profesori

Trecand la fondul problemei, sa notez un aspect incredibil: personalul din invatamant va fi prin aceasta masura injosit si jignit, pus pe picior de egalitate cu nea Gheorghe din Cucuietii din Deal care, din saracie, accepta orice fel de mita electorala. Alt lucru pe care sefii de sindicat il uita este ca obligatia de a se apara drepturile salariatilor se face permanent, zi de zi, nu in functie de calendarul alegerilor.

acum 112 luni (26 Oct 2014)

Iata de ce a renuntat la orice forma de protest Federatia nationala Alma Mater (presedinte il are pe dl Anton Hadar, profesor la Politehnica din Bucuresti, adica un coleg si apropiat al eminentei cenusii a sistemului, odioasa doamna Ecaterina Andronescu)!

Faptul ca oferirea acestei sume e o mita electorala este evident daca ne gandim la galeata si kg de zahar sau ulei din multe (spre toate) sate romanesti din timpul campaniilor electorale.

Trecand la fondul problemei, sa notez un aspect incredibil: personalul din invatamant va fi prin aceasta masura injosit si jignit, pus pe picior de egalitate cu nea Gheorghe din Cucuietii din Deal care, din saracie, accepta orice fel de mita electorala. Asadar, in loc sa ne ocupam cu totii de numeroasele si gravele probleme ale sistemului national de ducatie, le vom ingropa definitiv o data cu acceptarea acestei masuri. Cum eu am solicitat in ultimele doua luni, printre masurile legate de aceste aspecte, dublarea salariilor, ar fi o realizare a acestui deziderat, cel putin pentru jumatate din personal (adica pentru educatori si invatatori), daca s-ar include in salariu cei 700 de lei.

In caz ca solutia nu e posibila (daca am inteles corect, banii nu sunt de la buget, ci din fonduri europene), atunci se pot realiza investitii cu banii respectivi, se pot face grupuri sanitare, canalizare, apa sau incalzire, se pot construi biblioteci sau laboratoare.

Dar lucrul cel mai grav legat de aceasta proiectata masura este ca guvernantii si sefii federatiilor sindicale nationale vor arunca in derizoriu intreg sistemul national de educatie si toate problemele sale. Nimeni nu va mai putea solicita alocarea a 6 la suta din PIB pentru invatamant si a 1 la suta pentru cercetarea din invatamant; nu se va mai cere nici macar indexarea salariilor (e uluitor cum toata lumea uita acest ultim aspect: neindexarea salariilor a condus la scaderea drastica, an de an, a puterii de cumparare a salariului profesoril... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro