Mit: "Fac sport de doua saptamani, in fiecare zi, si pe cantar nu se vede nicio reducere in greutate"

Mit:

Exista tendinta de a suplimenta mesele sau de a introduce gustari hipocalorice, ceea ce duce la finalul zilei la ratarea tintei de a taia din calorii suficient de mult incat sa permita slabirea.

acum 35 luni (19 Feb 2018)

Alaturi de dieta, sportul este una dintre metodele care produc rezultate pentru persoanele care se lupta cu kilogramele in plus. Cu toate acestea, nu de putine ori, se intampla ca greutatea indicata de cantar sa ramana aceeasi, in ciuda eforturilor depuse pentru a slabi.

"Fac sport de doua saptamani, in fiecare zi, si pe cantar nu se vede nicio reducere in greutate" este unul dintre miturile aflate in circulatie pentru care medicii nutritionisti au cateva explicatii. Exista tendinta de a suplimenta mesele sau de a introduce gustari hipocalorice, ceea ce duce la finalul zilei la ratarea tintei de a taia din calorii suficient de mult incat sa permita slabirea.

O a doua explicatie este aceea ca, desi greutatea nu s-a modificat, este posibil sa apara reducerea tesutului gras odata cu dezvoltarea masei musculare, potrivit "Abecedarului de obezitate", coordonat de prof.univ.

Activitatea fizica este benefica pentru sanatate, dincolo de reducerea greutatii , cu conditia ca aceasta sa fie practicata zilnic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro