Misterul unei crime abominabile. Moartea cumplita a unui baietel ucis cu 14 lovituri de cutit si aruncat in canal

Misterul unei crime abominabile. Moartea cumplita a unui baietel ucis cu 14 lovituri de cutit si aruncat in canal

Alarma a fost data chiar in dimineata zilei de 1 mai 2003 de catre un pescar care facuse o descoperire macabra. Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, Xenofonte Purcarea Xenofonte Purcarea, actualul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, isi aminteste ca fost chemat de urgenta sa faca ancheta la fata locului, in urma cu 13 ani. In urma probatoriului s-a stabilit ca minorul obisnuia sa cerseasca bani si alimente in zonele centrale ale orasului, formandu-se astfel un cerc de suspecti in care au fost inclusi minorii Sbarcea Ionut, de 12 ani, Adam Teinur, de 15 ani, care veau aceleasi preocupari si faceau parte din anturajul victimei. Cavadrul copilului a fost gasit in canalul Jirlau "La data de 1 mai 2003, organele de politie au fost sesizate cu privire la faptul ca la periferia orasului, in prelungirea canalului Jirlau, a fost gasit in submersie cadavrul copilului de 8 ani, constatandu-se existenta mai multor plagi injunghiate (14) la nivelul membrelor, toracelui si capului", spun anchetatorii. In munca de cercetare se desfasoara activitati ori de cate ori se impune, evenimentele sunt coordonare de procuror si se fac planuri de lucru.

acum 83 luni (22 Dec 2016)

Alarma a fost data chiar in dimineata zilei de 1 mai 2003 de catre un pescar care facuse o descoperire macabra. La marginea orasului, intr-o zona ascunsa, intr-un lac aflat in prelungirea canalului Jirlau, fusese gasit cadavrul unui copil, plin de lovituri de cutit. Fapta, de o cruzime iesita din comun, i-a ingrozit si pe oamenii legii. De ce, dar mai ales, cine putea sa ucida un copil intr-un asemenea mod?

Probele au disparut in adanc

Pe 1 mai 2003, anchetatorii, mobilizati de urgenta la fata locului, aveau sa se afle in fata celui mai mare mister. Niciun fir de care sa se agate politistii si procurorii. Copilul se afla de cel putin 24 de ore in apa.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, Xenofonte Purcarea

Xenofonte Purcarea, actualul prim-procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, isi aminteste ca fost chemat de urgenta sa faca ancheta la fata locului, in urma cu 13 ani.

"Copilul a fost gasit intr-o zona greu accesibila, cu multa vegetatie, ascunsa de ochii curiosilor. In mod normal, n-ai fi avut ce sa cauti acolo, locul fiind frecventat doar de pescari. Din start, am luat in considerare mai multe piste pentru a putea da de capatul anchetei. A fost deosebit de dificil pentru ca nu aveam decat un cadavru, iar mare parte din probele care puteau elucida misterul fusesera spalate de apa.

In "lacul de argint", asa cum numesc pescarii locul, fusese descoperit corpul neinsufletit al copilului. Desi avea familie, victima, de origine turca, locuia in cartierul Caramidari, insa mergea des la cersit in oras, in zona Volna. De asemenea, cativa copii, de varsta victimei, ca sa braveze probabil, au spus initial ca stiu cum a sfarsit Yumerah. Condusi in teren, chemati la audieri alaturi de parinti, copiii nu ne-au ajutat sa descoperim criminalul. Mai mult decat atat, nici macar nu stiau cum se ajunge in acea z... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro