Misterul jafului de 1,6 milioane euro de la BCR Arges. De ce nu are Politia niciun suspect dupa 3 ani si jumatate de ancheta

Misterul jafului de 1,6 milioane euro de la BCR Arges. De ce nu are Politia niciun suspect dupa 3 ani si jumatate de ancheta

Cazul a facut mare valva la vremea respectiva, insa din pacate pentru pagubiti nu s-a solutionat nici pana acum, dosarul fiind preluat in noiembrie 2013, de la IPJ Arges, de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care nu a finalizat nici pana acum cercetarea. Cei doi care au comis jafurile din casetele de valori au intrat la BCR Arges timp de patru luni, zi de zi, la interval de un sfert de ora unul fata de altul, se faceau ca nu se cunosc.

acum 85 luni (1 May 2017)

Cazul a facut mare valva la vremea respectiva, insa din pacate pentru pagubiti nu s-a solutionat nici pana acum, dosarul fiind preluat in noiembrie 2013, de la IPJ Arges, de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, care nu a finalizat nici pana acum cercetarea.

"Dosarul la care faceti referire se afla in lucru la procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Alte informatii nu pot fi furnizate in acest moment, intrucat publicitatea acestora ar putea periclita bunul mers al anchetei", ne-a precizat Ramona Bulcu, procuror sef Biroul de Informare si Relatii Publice din cadrul Parchetului.

Surse apropiate anchetei ne-au declarat ca pana in prezent nu este niciun suspect in cadrul dosarului instrumentat de trei ani si jumatate.

Ce spune unul dintre pagubiti: "Nu e normal ca dupa atata timp sa nu fie niciun suspect"

Primul dintre pagubiti, omul de afaceri Eugen Florea, a dat in judecata BCR Arges, iar primul termen din proces a avut loc luna trecuta la Tribunalul Arges.

"Deocamdata ma judec separat cu cei de la BCR Arges pe paguba mea, am deschis procesul la sfarsitul anului trecut. In afara de suma mare de bani ce mi-a fost furata, estimez valoarea bijuteriilor ce mi-au fost furate la aproximativ 20.000 de euro. Atunci cand se vor decide si ceilalti pagubiti din jaful cutiilor de valori, voi face o actiune in instanta si impreuna cu ei. Am avut un prim termen la inceputul lunii martie la Tribunalul Arges, magistratii de acolo ne-au zis ca dosarul nu este de competenta lor si l-au trimis la Tribunalul Specializat Arges, unde urmatorul termen este pe 22 iunie. Asteptam sa vedem ce vor spune cei de la aceasta a doua instanta vizavi de acest dosar. Acestuia i-au disparut 130.000 de dolari, 49.000 lei si mai multe obiecte din aur, printre care s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro