Misterul in cazul prabusirii cursei MS804 continua. Un oficial egiptean respinge "presupunerile false" privind producerea unei explozii la bord

Misterul in cazul prabusirii cursei MS804 continua. Un oficial egiptean respinge

Mai devreme, un oficial care ar face parte din echipa egipteana de investigatie si ar fi examinat personal ramasitele la morga din Cairo a declarat ca toate ramasitele umane recuperate de la locul prabusirii cursei MS804 sugereaza ca la bordul avionului a avut loc o explozie. Declaratia vine dupa ce ministrul grec al Apararii Panos Kammenos a spus ca avionul a facut un viraj de 90 de grade, apoi unul de 360 de grade, inainte de a se prabusi in mare.

acum 53 luni (24 May 2016)

Mai devreme, un oficial care ar face parte din echipa egipteana de investigatie si ar fi examinat personal ramasitele la morga din Cairo a declarat ca toate ramasitele umane recuperate de la locul prabusirii cursei MS804 sugereaza ca la bordul avionului a avut loc o explozie.

El a spus ca toate cele 80 de resturi umane aduse la Cairo sunt de mici dimensiuni, cea mai mare fiind "de dimensiunea unei palme", transmite The Associated Press.

Totusi, anchetatorii nu au descoperit pana acum urme de explozibil, relateaza agentia Reuters, citata de Agerpres.

In acelasi timp, un alt oficial specialist in medicina legala a afirmat ca numai un numar mic de ramasite a ajuns pana acum si ca este prea devreme sa se spuna daca a avut loc o explozie la bord.

"Tot ceea ce s-a publicat despre aceasta chestiune si simplele presupuneri care nu vin de la Autoritatea de medicina legala sunt complet false", a declarat Hesham Abdelhamid.

Anchetatori francezi sustin ca avionul a transmis o serie de avertismente care indicau detectarea de fum la bord, precum si alte posibile defectiuni la calculatorul de bord inainte ca avionul sa dispara.

Pe de alta parte, potrivit unui oficial egiptean din domeniul aviatiei, citat de BBC, autoritatile egiptene nu au observat ca avionul EgyptAir sa fi facut vreun viraj brusc si sa-si fi schimbat directia inainte de a iesi de pe radare.

Declaratia vine dupa ce ministrul grec al Apararii Panos Kammenos a spus ca avionul a facut un viraj de 90 de grade, apoi unul de 360 de grade, inainte de a se prabusi in mare.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care efectua cursa MS804 intre Paris si Cairo a disparut de pe radar in noaptea de miercuri spre joi cu 66 de persoane la bord.

Ramasite omenesti, bagaje si fragmente de avion au fost recuperate vineri din mar... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro