Misterul disparitiei stejarului plantat de Macron si Trump la Casa Alba a fost elucidat

Misterul disparitiei stejarului plantat de Macron si Trump la Casa Alba a fost elucidat

Cei doi sefi de stat au plantat saptamana trecuta stejarul, care provine de pe un camp de lupta - situat in nord-estul Frantei - din Primul Razboi Mondial, aminteste News.ro.

acum 22 luni (30 Apr 2018)

Cei doi sefi de stat au plantat saptamana trecuta stejarul, care provine de pe un camp de lupta - situat in nord-estul Frantei - din Primul Razboi Mondial, aminteste News.ro. Numai ca un fotograf al agentiei Reuters a pozat sambata doar un petec de iarba galbena pe locul unde fusese plantat arborele cu patru zile in urma.

Cum niciun anunt oficial cu privire la acest stejar nu a fost facut, pe Internet au inceput sa circule tot felul de zvonuri. Postul francez de radio Franceinfo a citat insa site-ul de gradinarit gerbaud.com, potrivit caruia acest tip de stejar se planteaza toamna, iar astfel i s-a dat timp sa-i creasca radacinile "pentru a infrunta mai bine seceta din vara". Potrivit site-ului vamii americane (US Customs and Border Protection), plante straine "destinate cresterii (in vederea multiplicarii) necesita un certificat fitosanitar"" inainte sa fie aduse in tara. Cadoul presedintelui Frantei a devenit rapid subiect de senzatie, iar o fotografie a celor doi presedinti punand pamant cu lopeti aurite la radacina stejarului au devenit virale. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro