Misterul centurii orasului Suceava: dupa 10 ani de asteptare autoritatile se contrazic in legatura cu banii primiti. Soseaua inca nu e gata

Misterul centurii orasului Suceava: dupa 10 ani de asteptare autoritatile se contrazic in legatura cu banii primiti. Soseaua inca nu e gata

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Suceava sustin ca pentru anul 2018 nu au fost alocate fonduri pentru continuarea lucrarilor la ruta ocolitoare a muncipiului Suceava, realizata in proportie de mai bine de 80%, insa abandonata de cei de la CNAIR. Pe de alta parte, reprezentantii PSD Suceava sustin ca pentru soseaua de centura a municipiului Suceava a fost alocata pentru anul viitor suma de 75 de milioane de lei, bani care ar fi necesari pentru terminarea rutei ocolitoare a orasului. Studiul de fezabilitate a fost realizat de firma Consitrans SRL Bucuresti pentru o sosea de 13,173 de kilometri, iar licitatia a fost organizata, in 2007, de Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) si a fost castigata de Constructii Feroviare (SCCF) - Grup Colas SA Iasi, care s-a angajat sa construiasca soseaua pentru 131.153.401 lei, fara TVA, angajandu-se ca va finaliza lucrarea in 36 de luni.

acum 60 luni (17 Dec 2017)

Reprezentantii Consiliului Judetean (CJ) Suceava sustin ca pentru anul 2018 nu au fost alocate fonduri pentru continuarea lucrarilor la ruta ocolitoare a muncipiului Suceava, realizata in proportie de mai bine de 80%, insa abandonata de cei de la CNAIR.

La anul se implinesc zece ani de la inceperea lucrarilor, insa cei de la CJ Suceava nu au nici cea mai mica speranta ca acest drum sa fie finalizat in 2018. Pe de alta parte, reprezentantii PSD Suceava sustin ca pentru soseaua de centura a municipiului Suceava a fost alocata pentru anul viitor suma de 75 de milioane de lei, bani care ar fi necesari pentru terminarea rutei ocolitoare a orasului.

Cei de la CNAIR au aratat ca pentru 2017, Ministerul Transporturilor a respins proiectul vizand continuarea lucrarilor, iar pentru anul 2018 lucrarile ramase de executat au fost propuse pentru finantare, deocamdata nefiind transmis un raspuns.

"Am avut si o discutie cu un secretar de stat din minister, solicitand sa se revina asupra previziunilor din Proiectul de Buget pe 2018, sa se gaseasca o solutie pentru ca soseaua de centura a municipiului Suceava sa fie finalizata in anul Centenar 2018", a declarat presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Cei din conducerea PSD Suceava tin sa-l contrazica pe presedintele CJ Suceava si sustin ca pentru anul 2018 este alocata suma de 75 de milioane de lei pentru finalizarea rutei ocolitoare a municipiului Suceva.

"Pentru anul 2018, pentru finalizarea acestei lucrari au fost alocati 75 de milioane de lei", se arata intr-un comunicat al PSD Suceava. Cererea ed finantarea pentru faza a II-a a fost transmisa catre AM POIM la data de 5 aprilie 2017 si s-a aflat in evaluare pana la data de 17 august 2017. Proiectul a fost introdus ca anexa la legea bugetului de stat cu sursa de finantarea Bugetul de Stat prin Bugetul Ministerului Transporturilor. La data de de 17 august a ac... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro