Misterul celor 90 milioane EUR imprumutate directorului RTV

Al doilea record il reprezinta valoarea prejudiciilor, care, adunate, ar depasi 870 milioane de euro, deoarece ar exista indicii de fraudare a circa 200 de milioane de euro pe secventa fondurilor destinate judetului Prahova si circa 670 milioane euro in secventa infractionala care are legatura cu atribuirea de contracte de achizitii publice la sectorul 1 al Capitalei.

acum 108 luni (2 Jul 2015)

Denuntatorii deputatului PSD Sebastian Ghita, ai lui Iulian Hertanu, cumnatul premierului Victor Ponta, ca si ai lui Andrei Chiliman, primarul sectorului 1 al Capitalei, sunt audiati, incepand de ieri, pe banda rulanta la DNA Ploiesti. Printre acestia figureaza si Alexandru Iacobescu (foto), directorul RTV, caruia Sebastian Ghita i-a imprumutat 90 de milioane de euro. Asa rezulta din declaratia de avere semnata de insusi magnatul de presa.

Cele 24 de persoane, pe numele carora anchetatorii au descoperit fluxuri financiare dinspre Sebastian Ghita sau firme controlate de acesta, trebuie sa explice anchetatorilor care au fost motivele pentru care au primit banii sau bunurile (respectiv actiuni/parti sociale din firme) si mai ales ce au facut cu acei bani/acele bunuri. Refacerea traseului banilor/bunurilor dinspre Ghita spre terti reprezinta probatiunea pentru suspiciuni de spalare de bani si evaziune fiscala, spun specialistii. De asemenea, procurorii ii audiaza si pe "colaboratorii" lui Hertanu, ca si pe ai lui Andrei Chiliman si ai lui Vlad Moisescu, "asociatului" edilului sectorului 1 al Capitalei intr-ale infractiunilor, dupa cum rezulta din actul de inculpare.

Printre cei care au furnizat "probe certe" s-ar afla si omul de afaceri Gheorghe Boeru, fost ofiter de contrainformatii militare, specializat, dupa "liberare", in consultanta de zeci de milioane de euro. Dupa cum rezulta din actele acuzarii, megadosarul de la DNA Ploiesti "reuneste" intru ale intereselor comune (furt din banii publici) lideri a trei mari partide, si anume PSD - prin deputatii PSD Sebastian Ghita, Vlad Cosma, presedintele CJ Prahova Mircea Cosma, membri ai familiei premierului Ponta, presedintele partidului; Primul este reprezentat de extinderea sechestrelor asiguratorii prin folosirea confiscarii extinse fata de 24 de persoane si 51 de firme numai pentru secventa infractionala care il are ca actor principal pe Sebastian Ghita.

Al doilea record il reprezinta valoare... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro