Misterul bolii somnului subit din doua sate din Kazahstan a fost elucidat

Misterul bolii somnului subit din doua sate din Kazahstan a fost elucidat

Peste 140 de persoane din doua mici localitati rurale din Kazahstan au fost afectate de aceasta boala, din cauza careia unii dintre sateni au dormit fara intrerupere pana la sase zile. Din martie 2013, misterioasa boala a afectat peste 140 de persoane din Kalachi si Kranogorsk, doua sate din stepele din Kazahstan, care au o populatie totala de 810 locuitori, in principal etnici rusi si germani. Dupa analizarea rezultatelor furnizate de analizele medicale ale tuturor localnicilor, cercetatorii au ajuns la concluzia ca afectiunea misterioasa a fost cauzata de concentratiile ridicate de monoxid de carbon si de hidrocarburi din aer.

acum 92 luni (18 Jul 2015)

Peste 140 de persoane din doua mici localitati rurale din Kazahstan au fost afectate de aceasta boala, din cauza careia unii dintre sateni au dormit fara intrerupere pana la sase zile.

Oamenii de stiinta au descoperit cauza acestei afectiuni stranii care a speriat populatia din doua sate din nordul Kazahstanului, au anuntat autoritatile guvernamentale din aceasta tara.

Din martie 2013, misterioasa boala a afectat peste 140 de persoane din Kalachi si Kranogorsk, doua sate din stepele din Kazahstan, care au o populatie totala de 810 locuitori, in principal etnici rusi si germani. Satenii intrau brusc intr-o stare de somn profund, uneori chiar in timp ce mergeau pe strada, si, dupa ce se trezeau, acuzau pierderi de memorie, ameteala, epuizare fizica si migrene. Unii dintre localnici au cazut prada acestei afectiuni chiar si de sase ori, iar unii dintre ei au dormit fara intrerupere pana la sase zile. Unii au raportat si halucinatii ce par desprinse dintr-un cosmar: copiii Rudolf Boyarinos si Misa Pliuchin au declarat pentru Komsomolskaya Pravda ca au "vazut" cai inaripati, serpi care se tarau in paturile lor si viermi care incepeau sa le manance carnea de pe membrele superioare. Elena Zavoronkova, care locuieste in Kalachi, a dezvaluit pentru cotidianul Vremya ca pisica ei, Marquis, a inceput "sa se prosteasca" dintr-o data, intr-o noapte de vineri, mieunand puternic, zgariind peretii, mobilierul si atacandu-l pe cainele familiei. La inceput, medicii au crezut ca pacientii sufereau din cauza consumului de votca contrafacuta, dar, pe masura ce epidemia se intensifica, ei au inceput sa ii diagnosticheze pe localnici cu "encefalopatie de origine necunoscuta", un termen generic atribuit unor boli cerebrale, precizeaza agentia de presa Interfax.

Multi cercetatori au suspectat minele de uraniu din apropiere, care au fost inchise dupa dezmembrarea Uniunii Sovietice, in urma careia Krasnogorsk a dev... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro