Misteriosul Ben, masina de spalat bani din dosarul Oprescu. Legaturile de tip mafiot cu gangsterii politici ai Moldovei

Misteriosul Ben, masina de spalat bani din dosarul Oprescu. Legaturile de tip mafiot cu gangsterii politici ai Moldovei

Un asa-zis om de afaceri din judetul Bacau, administrator al unor firme de Iasi, este unul dintre persoanajele cheie din dosarul instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in care a fost arestat primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu. Explozie financiara in doar un an Potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finantelor, Delta Construct Invest a realizat venituri, in 2014, an in care procurorii anticoruptie plaseaza faptele de spalare de bani, de 9 milioane de lei, de 9 ori mai mult decat in anul precedent. - Cornel Popa) de conducere in aparatul Primarului Municipiului Bucuresti, despre care am facut referire mai sus, sa disimuleze adevarata natura a provenientei sumei de 6.428.698 lei, primita in doua randuri cu titlu de mita de la aceleasi persoane, creand aparenta ca intre firma pe care o administreaza si cea a denuntatorilor au existat relatii contractuale care sa justifice plata sumei respective, cunoscand ca banii proveneau din savarsirea unor infractiuni de coruptie."

acum 59 luni (9 Sep 2015)

Un asa-zis om de afaceri din judetul Bacau, administrator al unor firme de Iasi, este unul dintre persoanajele cheie din dosarul instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) in care a fost arestat primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu.

Claudiu Bengalici, zis "Ben", este descris de procurorii anticoruptie in referatele de arestare emise in acest caz ca fiind omul ce "spala" banii negri ce erau rulati in Primaria Capitalei pentru ca, in final - , potrivit anchetatorilor, sa ajunga la Oprescu.

Bengalici, prezentat in media ca "om de afaceri", este insa un necunoscut pentru acest mediu, chiar daca de-a lungul anilor a fost implicat ca asociat sau ca administrator in mai multe firme. Catalogat de procurorii anticoruptie ca un interpus al lui Cornel Bogdan Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane din cadrul Primariei Bucuresti, numele lui "Ben" apare in afaceri dubioase cu produse petroliere sau in relatii de afaceri cu unul dintre marii sforari ai politicii moldovene, condamnatul Corneliu Iacobov. Ruta Bucuresti - Iasi: traseul banilor

Claudiu Bengalici este administrator al firmei Delta Construct Invest SRL, infiintata la Iasi, in 2009, cu sediul social pe o strada din zona centrala a orasului. Societatea are ca domeniu principal de activitate organizarea de evenimente si congrese si, potrivit referatului de arestare emis de catre DNA in cazul lui Claudiu Bengalici, a fost una cu o activitate fictiva, a carei simpla functionare era de a primi sau "spala" banii pe care agentii economici care aveau relatii contractuale cu Primaria Bucuresti ii ofereau drept mita.

DNA sustine ca mita catre Delta Construct Invest era ascunsa sub forma unor lucrari date sub antrepriza de constructori sau sub forma unor contracte de prestari servicii fictive. Claudiu Bengalici ar fi avut si el o felie importanta de "cascaval", aproximativ 15%, bani pe care si-i... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro