Misterele Revolutiei, dezvaluite de Dan Voinea si Ramona Ursu. Cartea "Dosarele Securitatii" s-a lansat la Teatrul National

Misterele Revolutiei, dezvaluite de Dan Voinea si Ramona Ursu. Cartea

Conferinta procurorului Dan Voinea, intitulata "Adevarul juridic despre decembrie 1989" si desfasurata intr-o sala primitoare de la Teatrul National Bucuresti (TNB), s-a bucurat de un bogat auditoriu, dovada a interesului suscitat inca, dupa 27 de ani, de evenimentele neelucidate din decembrie 1989 si anul care i-a urmat. Din acest punct de vedere, represiunea statului asupra victimelor nevinovate este una continua, atat inainte de 22 Decembrie, cat si in zilele ulterioare, ceea ce a dus la numarul mare de morti si raniti, si chiar - asa cum s-a explicat in interventiile de la lansarea cartii Ramonei Ursu - in anul care a urmat, culminand cu Mineriada din iunie 1990.

acum 46 luni (18 Dec 2016)

Conferinta procurorului Dan Voinea, intitulata "Adevarul juridic despre decembrie 1989" si desfasurata intr-o sala primitoare de la Teatrul National Bucuresti (TNB), s-a bucurat de un bogat auditoriu, dovada a interesului suscitat inca, dupa 27 de ani, de evenimentele neelucidate din decembrie 1989 si anul care i-a urmat. Generalul Dan Voinea - caruia i s-au retras de doua ori pana acum dosarele Revolutiei si ale Mineriadei, pe care le cunoaste ca nimeni altul - l-a avut alaturi pe actorul Ion Caramitru, director al TNB si participant direct la evenimentele din 1989-1990.

Intrebarile dinspre sala spre invitat si spre revolutionarul Caramitru au curs, unele dintre acestea foarte pertinente, ceea ce a facut ca durata evenimentului sa se prelungeasca mult fata de ceea ce se estimase initial. Marian Munteanu si Miron Cozma versus Piata Universitatii", publicata de Editura Integral, la care au vorbit, pe langa autoare, Ion Caramitru si Grigore Cartianu, existand si interventii din public.

Dan Voinea: "Dosarele nu sunt trimise intentionat in instanta"

"Rechizitoriul" procurorului Dan Voinea din dimineata de duminica a fost unul foarte anticomunist, conferentiarul atragand atentia ca acest sistem nu a murit deloc in decembrie 1989 si ca este posibil sa supravietuiasca pana astazi. In cele doua decenii care au trecut de atunci, pe care le-a petrecut cu analizarea acelor evenimente si cu construirea dosarelor juridice, generalul Voinea a avut timp sa le si interpreteze si sa aiba propria viziune asupra celui mai semnificativ moment al istoriei recente a Romaniei. In conceptia sa, nu putem vorbi despre o lovitura de stat atunci, pentru ca aceasta se exercita impotriva unui stat aflat la putere, pe cand in acest caz statul comunist si-a asigurat ramanerea la putere. Din acest punct de vedere, represiunea statului asupra victimelor nevinovate este una continua, atat inainte de 22 Decembrie, cat si in zilele ulterioare, c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro