Misterele padurii Drocaia din judetul Dolj, locul unde se spune ca ielele danseaza si fura barbatii tineri

Misterele padurii Drocaia din judetul Dolj, locul unde se spune ca ielele danseaza si fura barbatii tineri

Oamenii din satul Gogosul cunosc o legenda conform careia, cu multi ani in urma, un copil, Cretu, a fost crescut de Muma Padurii, dupa ce parintii i-au fost ucisi de o banda de raufacatori. Cu ajutorul unei ape neincepute, dintr-un ulcior, batranele de la sat trebuie sa faca adevarate ritualuri inca de la primele ore ale diminetii timp de o saptamana. Un documentar despre straniile fenomene petrecute in Padurea Hoia-Baciu din apropiere de Cluj, postat pe youtube, a fost vizionat pana acum de peste 100.000 de ori.

acum 60 luni (16 Aug 2015)

Oamenii din satul Gogosul cunosc o legenda conform careia, cu multi ani in urma, un copil, Cretu, a fost crescut de Muma Padurii, dupa ce parintii i-au fost ucisi de o banda de raufacatori. Nu cred ca am mai pus piciorul prin zona de 20 de ani. Stiu ca este greu de crezut, dar eu sunt convinsa ca toate povestile care au aparut de-a lungul timpului sunt adevarate. Conform legendei, un baietel pe nume Cretu a fost crescut de Muma Padurii, iar ielele i-au devenit surori. Ele fiind nemuritoare i-au dus dorul cand el nu a mai fost, iar ani la rand tot mai multe persoane au disparut in padurea Drocaia", a spus Constantin Iovan.

Disparut fara urma

Localnicii din satul Gogosu au mai povestit ca la inceputul anilor 1980 un barbat a fost furat de iele, pentru ca era om in putere si chipes. Ani la rand omul nu a fost declarat mort, iar militia a declarat ca l-au omorat tiganii veniti la furat de lemne. Nimeni nu a vrut sa recunoasca ca a fost furat de iele, sa nu fie bagati la vrajitoarie. Eu cred ca au musamalizat cazul si asa a ramas si pana in ziua de astazi", a precizat un localnic din satul Gogosu, din judetul Dolj.

Specialistiii au declarat ca legenda din padurea Drocaia este legata de fictiune, nu de realitate. Doar batranii mai cred in aceasta poveste", a declarat Mihai Stoica, profesor de limba romana.

Nicolae Ceausescu s-ar fi speriat de zanele noptii

Oamenii au mai povestit ca Nicolae Ceausescu a vrut sa faca un sanatoriu in zona pentru aerul curat si apa vindecatoare care izvoraste din padurea Drocaia. "Sotii Ceausescu au refuzat sa mai vina sa vada locul in ziua in care au aflat ca barbatii tineri si chipesi sunt furati de iele in padure. Secretarul de partid a fost cel care i-a adus la cunostinta lui Nicolae Ceausescu ca in padure se intampla fenomene inexplicabile. Eu le-am spus nepotilor mei sa se fereasca cat pot de mult de locul respectiv. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro