Misterele infricosatoare ale Baraganului. Padurea bantuita unde nu calca picior de om si blestemul comorii lui Pintecan

Misterele infricosatoare ale Baraganului. Padurea bantuita unde nu calca picior de om si blestemul comorii lui Pintecan

La marginea padurii sunt, de asemenea, o multime de cruci, despre care legenda locului spune ca stau de straja pentru ca spiritele paganilor sau nu poata iesi. Lumea se ferea sa intre in desisurile din Calugareasca de teama blestemelor, iar singurul loc sigur din padure era crucea alba, pe care sta scris anul 1831 si care ii protejeaza pe cei care se roaga langa ea atunci cand ii prinde noaptea in crang. Fresca din lacasul de cult "In noaptea nenorocirii, din nou a auzit o voce, spunand ca daca nu face biserica, alte rele si mai mari vor veni peste el.

acum 42 luni (11 Feb 2017)

Povestile care s-au tesut in jurul averilor impresionante i-au cutremurat pe oameni.

Calugarii, omorati pana la ultimul

Despre Padurea Calugareasca se spune ca este locul unde nu bate vantul, iar sufletele care nu si-au gasit linistea sute de ani bantuie si acum printre copaci. Localnicii povestesc despre schitul de calugari care a fost cotropit de turci, iar calugari omorati pana la ultimul. Asa se face ca, dupa moarte, spiritele celor care si-au manjit mainile cu sangele calugarilor s-au intors in desisurile de la Calugareasca, de unde nu au mai gasit in veci iesirea. La marginea padurii sunt, de asemenea, o multime de cruci, despre care legenda locului spune ca stau de straja pentru ca spiritele paganilor sau nu poata iesi. Lumea se ferea sa intre in desisurile din Calugareasca de teama blestemelor, iar singurul loc sigur din padure era crucea alba, pe care sta scris anul 1831 si care ii protejeaza pe cei care se roaga langa ea atunci cand ii prinde noaptea in crang.

Povestea de la Biserica Noua

Tot la Dor Marunt se mai vorbeste si astazi despre o comoara gasita la radacina unui nuc. Pintecan, un barbat din sat, ar fi gasit ulciorul cu bani din aur, care i-a schimbat intreaga viata. Se pare ca averea ar fi fost ingropata de turcii care i-au ucis pe calugarii din padurea Calugareasca.

A inceput sa cheltuie averea, si-a cumparat oi si a devenit unul dintre cei mai instariti oameni din zona. Cel mai de pret lucru, copilul pe care il avea, a fost gasit mort in patut. Dupa ce si-a inmormantat fiul, Pintecan a construit biserica, despre care se spune ca este actualul lacas de cult din Dor Marunt.

Fresca din lacasul de cult

"In noaptea nenorocirii, din nou a auzit o voce, spunand ca daca nu face biserica, alte rele si mai mari vor veni peste el. S-a dus dupa aia si a trait la Bucuresti si cand a murit l-au adus si l-... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro