Misterele fascinante ale Sfinxului din Bucegi. Ce secrete ascunde

Misterele fascinante ale Sfinxului din Bucegi. Ce secrete ascunde

Totul a pornit cand prietenul sau Enrique Dammert i-a aratat o fotografie a unei stanci cu chip de om de pe Platoul Marcahuasi, din Peru, aflat la o altitudine de 3.600 de metri si acest lucru se petrecea in 1952.

acum 120 luni (14 Sep 2014)

Intre 1966 -1968, arhitectul peruan Daniel Ruzo venea in Romania pentru a cerceta Sfinxul - denumire cu care nu era de acord, pe care il vazuse pe o carte postala. De altfel, primise mai multe lamuriri de la un coleg roman.

Ruzo constata ca Sfinxul seamana cu chipul principal dintr-un ansamblu sculptat intr-o stanca de pe platoul Marcahuasi din Peru. Peruanul a ajuns la concluzia ca, de fapt, nici Sfinxul nu reprezinta doar un singur chip, fiind inconjurat de alte chipuri umane, din rase diferite, precum si capul unui caine. Iar acel caine are rolul de pazitor al unei comori si ca "trebuie sa existe si o Pestera a Tezaurului" in apropiere. Profesorul Daniel Ruzo (1900-1991) - doctor, arhitect, filosof este cel care s-a straduit sa descifreze mesajele incifrate in piatra ale civilizatiei de dinainte de Potop. Totul a pornit cand prietenul sau Enrique Dammert i-a aratat o fotografie a unei stanci cu chip de om de pe Platoul Marcahuasi, din Peru, aflat la o altitudine de 3.600 de metri si acest lucru se petrecea in 1952. "Capul unui Inca", prima sculptura cercetata de Ruzo, infatiseaza 14 tipuri umane, de aceea a si denumit-o "Monumentul umanitatii". Platoul peruan este strabatut de vaste galerii si tuneluri, care alcatuiesc o misterioasa retea cu functionalitate religioasa. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro