Misterele Egiptului Antic. Cat adevar ascund cele mai cunoscute mituri: piramidele, construite de extraterestri?

Misterele Egiptului Antic. Cat adevar ascund cele mai cunoscute mituri: piramidele, construite de extraterestri?

Numeroase mituri create de-a lungul timpului despre Egiptul Antic sunt contestate de oamenii de stiinta. Multe dintre ilustratiile din morminte sunt dedicate celebrarii vietii, a agriculturii, pescuitului si vanatorii, iar podoabele scumpe ingropate alaturi de ei ii ajutau, potrivit credintei lor, sa ajunga in viata de apoi unde si-ar fi continuat activitatile pe care le-au facut in timpul vietii. De asemenea, sustin arheologii, au fost descoperite in aceeasi zona si alte dovezi ca muncitorii care au lucrat la constructia priamidelor erau calificati si bine intretinuti.

acum 90 luni (9 Nov 2016)

Numeroase mituri create de-a lungul timpului despre Egiptul Antic sunt contestate de oamenii de stiinta.

Au fost egiptenii obsedati de moarte?

Piramidele, mumiille si monumentele impunatoare dedicate zeitatilor au putu crea impresia ca in Egiptul Antic, oamenii erau foarte preocupati de moarte. Unii istorici sustin ca modul de viata al egiptenilor si obiceiurile lor privind inmormantarile erau pentru a glorifica viata, informeaza listverse.com. Multe dintre ilustratiile din morminte sunt dedicate celebrarii vietii, a agriculturii, pescuitului si vanatorii, iar podoabele scumpe ingropate alaturi de ei ii ajutau, potrivit credintei lor, sa ajunga in viata de apoi unde si-ar fi continuat activitatile pe care le-au facut in timpul vietii. Mumificarea era o metoda de a pastra corpul intr-o stare cat mai aproape de cea a fiintelor vii.

Unul dintre miturile controversate legate de Egiptul antic se refera la constructia priamidelor. Marile monumente funerare si religioase au starnit fascinatia lumii de-a lungul mileniilor, insa ipoteza ca acestea ar fi fost opere ale extraterestrilor sau ale unei civilizatii necunoscute nu are baze reale. Zeci de mii de oameni au fost intrebuintati la ridicarea priamidelor, potrivit estimarilor unor istorici din antichitate. Blocurile grele de piatra erau ridicate cu ajutorul rampelor si a saniilor de lemn, iar varful unora dintre priamide era acoperit cu aur. Descoperiri importante au avut loc frecvent in ultimii ani, iar una dintre ele este cea a "barcii solare", extrasa din Marea Piramida de la Giza.

Hieroglifele pe care se baza scrierea in Egiptul Antic nu au fost o inventie a egiptenilor. Se presupune ca primele hieroglife au fost aduse in Egiptul antic de invadatorii din Asia. Un alt mit despre ele se refera la faptul ca erau semne ale unor incantatii religioase si blesteme, insa in realitate, sustin istoricii, hieroglifele reprezentau inscriptii si ilustra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro