Misterele Bisericii Sf. Nicolae din Schei. Documentul secret din globul de aur si "Roata lumii" care anunta Apocalipsa

Misterele Bisericii Sf. Nicolae din Schei. Documentul secret din globul de aur si

Misterul globului poleit cu aur in care au fost ascunse documente vechi a circulat mai bine de 200 de ani. Este un fel de legamant ca nici un om de rand sa nu puna mana pe el si nici macar orice fata bisericeasca. De la fantome, povesti de dragoste tragice, locuri vindecatoare de boli si constructii inexplicabile VIDEO Cetatile Brasovului, pline de mister. Povestea bastionului romanesc si a "Fecioarei de Fier" cu care erau torturati detinutii politic FOTO Misterele Brasovului: fantoma din tunelul de la Teliu FOTO Blestemul calailor Brasovului.

acum 111 luni (20 Feb 2015)

Misterul globului poleit cu aur in care au fost ascunse documente vechi a circulat mai bine de 200 de ani. Legenda spune ca in cea mai inalta turla a bisericii, exact la baza crucii mari a fost asezat un glob poleit cu aur in care a fost ascuns un document misterios cu informantii importante despre brasovenii din Schei. Acestea ar fi fost scris in 1742 de Radu Tempea, cronicarul care a scris istoria bisericii. In afara de autori nimeni nu a stiut ce contine documentul timp de doua secole. Odata in 1887 cand muncitorii au ajuns in turn si au deschis globul si odata in 1946 cand biserica a fost din nou renovata. Atunci preotul Candid Muslea a redactat si un process verbal despre continutul documentul, dar copiile au fost ascunde de teama regimului comunist.

"S-ar putea spune ca acest glob este un fel de capsula a Timpului, pus pentru stiinta generatiilor viitoare. Este un fel de legamant ca nici un om de rand sa nu puna mana pe el si nici macar orice fata bisericeasca.

Secrete bine pazite

Documentul original este in continuare secret si ascuns in globul de aur. Documentul spune despre sasi ca erau un popor inteligent si foarte disciplinat si ca maghiarii vroiau sa ii asupreasca. Se mai mentioneaza si sprijinul acordat de catre biserica scolilor romanesti ale vremii.

"Politiceste, avem drepturi nationale pe hartie, dara in fapta, stapanitorii, adeca maghiarii, nu ne lasa sa le folosim, fiindca tendinta lor este de a maghiariza toate popoarele din tara", se mentioneaza in procesul verbal al documentului secret.

Fresca din biserica care vesteste Apocalipsa

Tot la Biserica Sfantul Nicolae exista si o fresca despre care se spune ca vesteste apocalipsa. Potrivit interpretarilor, "Roata Lumii" arata ca Apocalipsa ar fi vestita de inversarea polilor magnetici ai Pamantului. Plus o fresca naucitoare pe care n-a reusit sa o inteleaga nim... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro