Misiunea tehnica a FMI soseste azi in Romania. Teme fierbinti in negocieri: Codul Fiscal si restructurarile in energie

Misiunea tehnica a FMI soseste azi in Romania. Teme fierbinti in negocieri: Codul Fiscal si restructurarile in energie

Temele asupra carora Romania nu a cazut de acord in cadrul discutiilor anterioare cu institutiile financiare internationale sunt legate de rezolvarea problemelor la complexurile energetice Oltenia si Hunedoara si de liberalizarea pietei gazelor, insa in ambele cazuri s-au facut progrese, iar discutiile vor fi reluate incepand de marti cu misiunea tehnica a FMI, CE si BM care soseste la Bucuresti.

acum 107 luni (19 May 2015)

'Este o misiune tehnica si eu sper sa fie o misiune cu succes la final, astfel incat sa putem readuce in discutie programul cu FMI, Comisia Europeana si cu Banca Mondiala. Am avut chiar saptamana aceasta la Bruxelles o participare la Consiliul de Ministri ai Finantelor, ECOFIN, unde am reiterat faptul ca Romania este angajata ferm in a-si readuce in discutie acest program si a-l inchide cu succes in septembrie", a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, in 15 mai. Codul Fiscal, discutat masura cu masura

Oficialul a precizat ca scopul misiunii tehnice este acela de a discuta fiecare masura din Codul Fiscal pe baza de argumente, insa a subliniat ca Romania are nevoie de relaxare fiscala.

Temele asupra carora Romania nu a cazut de acord in cadrul discutiilor anterioare cu institutiile financiare internationale sunt legate de rezolvarea problemelor la complexurile energetice Oltenia si Hunedoara si de liberalizarea pietei gazelor, insa in ambele cazuri s-au facut progrese, iar discutiile vor fi reluate incepand de marti cu misiunea tehnica a FMI, CE si BM care soseste la Bucuresti. Liberalizarea gazelor: "S-au facut progrese"

"Aspectele asupra carora nu s-a cazut de acord, in acordul discutiilor anterioare, au fost cele legate de rezolvarea problemelor la CE Oltenia si Hunedoara si de liberalizarea pietei gazelor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro