Miscarea face minuni asupra creierului. Beneficii ale simplului mers pe jos

Miscarea face minuni asupra creierului. Beneficii ale simplului mers pe jos

In momentul in care facem sport creierul secreta endorfine, responsabile de starea de fericire, de starea de bine. Astfel isi vor dezvolta abilitatile de socializare, isi vor face prieteni de varsta lor, vor invata sa fie mai disciplinati, mai independenti si mai deschisi cu cei din jur", spune psihologul Ana Maria Rusizan.

acum 80 luni (14 May 2018)

Miscarea este extrem de importanta pentru un organism sanatos. In momentul in care facem sport creierul secreta endorfine, responsabile de starea de fericire, de starea de bine. Automat persoanele care fac miscare se vor simti mai optimiste si mai pline de energie", spune medicul internist Florin Tudor.

Medicii spun ca 30 de minute de miscare pe zi sunt esentiale pentru sanatate. Ultimele studii arata ca oamenii care fac miscare traiesc in medie cu 10 ani mai mult decat persoanele sedentare. "Simplul mers pe jos este foarte bun pentru persoanele care nu au rabdare sau vointa sa mearga la sala. Mergeti pe jos la serviciu si intoarceti-va pe jos, daca distanta nu este foarte mare. O jumatate de ora de mers pe jos este benefica si pentru musculatura, dar si pentru oxigenarea buna a creierului. Veti vedea ca performantele la locul de munca se imbunatatesc. De asemenea, daca stati la un etaj superior nu luati liftul. Copii care fac sport sunt mai relaxati, au mai multa increde in ei si sunt mai disciplinati.

"Copiii care fac sport sunt mai fericiti, mai relaxati. Copiii care fac sport au o incredere de sine mult mai buna. Pentru ca au mai multa incredere in ei, copiii care fac sport pot avea si rezultate mai bune la scoala. Copiii care au probleme de disciplina au automat si probleme de socializare. Este recomandat sa faca un sport de echipa. Astfel isi vor dezvolta abilitatile de socializare, isi vor face prieteni de varsta lor, vor invata sa fie mai disciplinati, mai independenti si mai deschisi cu cei din jur", spune psihologul Ana Maria Rusizan. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro