Mirodeniile care ne scapa de boala. Substantele miraculoase din ardei iute si piper care previn infarctul si cancerul

Mirodeniile care ne scapa de boala. Substantele miraculoase din ardei iute si piper care previn infarctul si cancerul

Desi majoritatea oamenilor ii folosesc in mancare, ardeiul iute are nenumarate intrebuintari in domeniul sanatatii, datorita ingredientelor speciale din compozitie, in special a capsaicinei, despre care s-a dovedit ca poate preveni anumite forme de cancer, dureri articulare, infarct, accident vascular cerebral si multe alte afectiuni. Este una din ierburile cu continutul cel mai ridicat de folati (acestia sunt importanti in sinteza ADN-ului, iar cand sunt administrati in perioada de preconceptie pot ajuta la prevenirea defectelor de tub neural la nou-nascuti).

acum 69 luni (15 Dec 2016)

Desi majoritatea oamenilor ii folosesc in mancare, ardeiul iute are nenumarate intrebuintari in domeniul sanatatii, datorita ingredientelor speciale din compozitie, in special a capsaicinei, despre care s-a dovedit ca poate preveni anumite forme de cancer, dureri articulare, infarct, accident vascular cerebral si multe alte afectiuni.

Capsaicina este cea care determina cresterea fluxului sangvin, astfel ca, odata ajunsa in regiunea stomacala, aceasta va determina stimularea productiei de suc gastric, care ajuta la ameliorarea arsurilor si crampelor abdominale cauzate de o masa copioasa.

Piperul, excelent la digestie

Piperul negru are proprietati digestive, anti-reumatice, contribuie la tratarea gastroenteritelor, a bronsitei si stimuleaza libidoul. Piperul negru are efect antioxidant si antibacterian care mentine starea de sanatate a tractului digestiv.

"Piperul contribuie la tratarea dispepsiei-tulburare de digestie- si a simptomelor acesteia: balonare, flatulente, eructatie. Piperina, principalul activ din piper excita enzimele digestive, faciliteaza asimilarea proteinelor, lipidelor si a unor glucide furnizate de alimentatie. Inainte de a apela la un medic, incearca sa folosesti mai mult piper in felurile de mancare preparate", explica dr. Avantajul piperinei, o substanta care se gaseste in piper este urmatorul: stimuleaza productia bilei, ii permite acesteia sa se debaraseze de toxine.

Distruge grasimea

Piperul negru stimuleaza papilele gustative care trimit o comanda stomacului sa creasca secretia de acid clorhidric, imbunatatind astfel digestia. Atunci cand in organism productia de acid clorhidric este insuficienta, produsele alimentare pot ramane o perioada mai lunga in stomac, ceea ce determina aparitia de arsuri sau indigestii. Spre deosebire de sare, care retine apa, piperul actioneaza ca un diuretic, ajutand organismul sa elimine... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro