Mircea Lucescu, debut complet ratat pe banca Turciei: Mondialul e departe! Italia, umilita de Spania

Mircea Lucescu, debut complet ratat pe banca Turciei: Mondialul e departe! Italia, umilita de Spania

Cu acesta, turcii obtinusera trei victorii consecutive in preliminariile Mondialului din 2018: 2-0 cu Kosovo, 2-0 cu Finlanda si 4-1 cu Kosovo in deplasare. Spania, cu un pas la Mondiale Grupa G a avut doua echipe pretendente la calificarea directa dupa tragerea la sorti: Spania si Italia.

acum 37 luni (3 Sep 2017)

Instalat cu surle si trambite ca selectioner al Turciei, Mircea Lucescu a cam stricat ce realizase predecesorul sau, Fatih Terim. Cu acesta, turcii obtinusera trei victorii consecutive in preliminariile Mondialului din 2018: 2-0 cu Kosovo, 2-0 cu Finlanda si 4-1 cu Kosovo in deplasare. Terim a fost insa schimbat, dupa ce s-a certat cu vedetele din lot in frunte cu Arda Turan. Sambata, la Harkov, cu Turan introdus din minutul 68 si cu Lucescu pe banca, Turcia s-a scufundat repede. Esecul a aruncat Turcia pe locul 4 din 6 in grupa I, iar in cele trei partide ramase, elevii lui Lucescu au de jucat cu: Croatia (acasa), Islanda (acasa) si Finlanda (deplasare). Kosovo 1p*Meciul Croatia - Kosovo a fost suspendat in minutul 22, la scorul de 0-0, din cauza conditiilor meteo, asa ca ambele formatii au cate un joc mai putin disputat.

Spania, cu un pas la Mondiale Grupa G a avut doua echipe pretendente la calificarea directa dupa tragerea la sorti: Spania si Italia. Meciul direct jucat la Torino s-a incheiat 1-1, iar cele doua formatii au invins pe linie in restul partidelor disputate pana sambata, la Madrid. A fost 2-0 la pauza (Isco 13, 40), iar la reluare Alvaro Morata (77) a stabilit scorul final: 3-0. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro