Mircea Geoana: Am reusit sa reformez PSD cam pana pe la jumatate...

Mircea Geoana: Am reusit sa reformez PSD cam pana pe la jumatate...

Nu credeti ca oamenii care fac de 25 de ani politica in Romania, care au fost si la carma unor partide si au avut ocazia cel putin sa reformeze politica romaneasca, ar trebui sa faca un pas in spate? Din pacate, salile de conferinte sunt pline de astfel de tineri, care sunt mandri ca au ocazia sa ii atinga pe cei care au adus romanii in situatia de a nu mai avea niciun gram de incredere in institutiile publice. Atunci incearca sa inveti de la lucrurile care au mers prost si de la exemplele negative multiple pe care le ai, dar sunt sigur ca ti-ai putea gasi, poate nu in Romania, un mentor politic cu mai multa experienta care sa iti spune ca nu tot ce zboara se mananca.

acum 111 luni (27 Nov 2014)

Nu care cumva sa credeti ca Forumul Tinerilor din Romania, organizatorul evenimentului, o structura care pretinde sa reprezinte tinerii din Romania, l-a invitat pe domnul Mircea Geoana la festivitatea de incheiere a Consiliului National al Tineretului (CNTR) ca om politic. Forumul Tinerilor din Romania n-ar trage niciodata cu partidul care conduce ministerul de la care isi trage seva. Organizatie care, de ce sa nu recunoastem, e de referinta in zona de leadership si are cateva programe dedicate tinerilor mai mult decat tentante. E cu atat mai potrivita in aceasta perioada, in care spatiul public e populat de dezbateri aprinse legate de situatia in care se afla Partidul Social Democrat, condus 5 ani si de Mircea Geoana, dupa ce a pierdut pentru a treia oara alegerile prezidentiale.

Nu credeti ca oamenii care fac de 25 de ani politica in Romania, care au fost si la carma unor partide si au avut ocazia cel putin sa reformeze politica romaneasca, ar trebui sa faca un pas in spate? Spre surprinderea mea, am castigat aplauzele tinerilor din sala cu acest cartof fierbinte pe care Mircea Geoana l-a servit elegant si pe care a reusit sa-l dea gata pana la finalul evenimentului. Il inteleg, probabil ca ar fi vrut sa faca mai multe lucruri in anii in care s-a aflat in fruntea celui mai mare partid din Romania, dar i-a placut puterea si a uitat de conceptele alea rostite pompos, cu ajutorul carora cucereste tinerii fara spirit critic ba la o dezbatere, ba la o gala, ba la o conferinta. Din pacate, salile de conferinte sunt pline de astfel de tineri, care sunt mandri ca au ocazia sa ii atinga pe cei care au adus romanii in situatia de a nu mai avea niciun gram de incredere in institutiile publice. Sunt oameni cu experienta politica veche care au in continuare ceva de spus. Poate nu ca presedinti sau sefi de partide, dar care au in spate un bagaj de experienta care este important. Dar a spune ca se naste de fiecare data o generatie spontanee, care brusc, doar prin fap... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro