Mircea Geoana a fost audiat la DNA in dosarul lui Marian Vanghelie

Mircea Geoana a fost audiat la DNA in dosarul lui Marian Vanghelie

Vanghelie, arestat din 14 martie Marian Vanghelie a fost arestat, pe 14 martie, pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, infractiuni pe care, spun anchetatorii, le-ar fi comis vreme de opt ani, timp in care ar fi beneficiat de o mita record, de 90 de milioane de euro.

acum 96 luni (27 May 2015)

Concret, senatorul a fost citat in dosarul in care Marian Vanghelie este acuzat de luare de mita pentru favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte de lucrari publice ale Primariei Sectorului 5.

Vanghelie, arestat din 14 martie

Marian Vanghelie a fost arestat, pe 14 martie, pentru abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, infractiuni pe care, spun anchetatorii, le-ar fi comis vreme de opt ani, timp in care ar fi beneficiat de o mita record, de 90 de milioane de euro.

Concret, procurorii DNA noteaza, in referatul prin care au cerut arestarea preventiva, ca politicianul, in schimbul unor foloase materiale, l-ar fi ajutat pe omul de afaceri Marin Dumitru, proprietar al Premier Palace Hotel, sa obtina numeroase contracte de lucrari publice incheiate cu Primaria Sectorului 5, in valoare totala de doua miliarde de lei, in schimbul unui comision de 20% per contract. Astfel, un mod de plata al acestor comisioane l-ar fi constituit incheierea si plata unor contracte de publicitate in favoarea unor televiziuni indicate de Vanghelie. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a primit mita si sub forma de contracte de publicitate acordate posturilor de televiziune B1 TV si OTV.

De ce a ajuns Vanghelie dupa gratii

Instanta care a decis ca Vanghelie trebuie sa stea dupa gratii a aratat ca faptele care ar fi fost savarsite de acesta sunt grave, avand in vedere consecintele acestora asupra bugetului local, infractiunile fiind de natura sa provoace rezonanta negativa in societate, arata instanta suprema, in motivarea deciziei de arestare a edilului.

"Privarea de libertate este necesara pentru inlaturarea unei stari de pericol pentru ordinea publica si pentru asigurarea bunei desfasurari a procesului penal, masura arestarii preventive fiind si proportionala cu gravitatea acuzatiilor prin raportare si la natura interesului public ocrotit, dar si suficienta pent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro