Mircea Dumitru: Miza blocarii concursului pentru directorii de scoli este ca politicul sa nu piarda controlul asupra scolilor

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, duminică, intr-o emisiune la postul TV Digi24, că miza blocării concursurilor pentru directorii de şcoli, prin amendamentul PSD de la comisia de invăţămant a Senatului, este aceea de a nu pierde controlul politic asupra şcolilor. Senatorul PNL Dumitru Oprea a declarat, vineri, pentru Mediafax, că nu a semnat raportul privind iniţiativa PSD pentru amanarea concursurilor de directori de şcoli, insistand că proiectul a fost discutat fără a fi pe ordinea de zi a comisiei de invăţămant şi că asta e cea mai gravă "nebunie".

acum 60 luni (18 Sep 2016)

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a declarat, duminică, intr-o emisiune la postul TV Digi24, că miza blocării concursurilor pentru directorii de şcoli, prin amendamentul PSD de la comisia de invăţămant a Senatului, este aceea de a nu pierde controlul politic asupra şcolilor.

Mircea Dumitru a mai spus că, dacă modificarea legii Educaţiei va fi votată de plenul Senatului pană in 12 octombrie, cand este programată prima probă a concursului naţional, el va fi obligat să stopeze procedura. "Dacă va ajunge să fie adoptat (amendamentul Andronescu -nr.r) pană in ziua de 12 octombrie cand calendarul nostru a anunţat clar că e prima probă a acestui concurs naţional organizat de minister, sigur că atunci va trebui să oprim.

Citește și: Secretarul Comisiei de invățămant din Senat susține că amanarea concursului pentru directori de școli s-a decis printr-o semnătură falsă

El a adăugat că este posibil totuşi ca proiectul să fie retras in condiţiile in care reprezentantul PNL din comisie a acuzat că i-a fost falsificată semnătura care apare pe raport. Intrebat ce se va intampla dacă legea trece in varianta PSD şi concursurile vor fi amanate pentru vara anului viitor, ministrul a spus: "In principiu, dacă se mută anul viitor, se poate spune că acest concurs nu va fi foarte corect, foarte transparent şi acuzaţiile şi uneori insinuările care au fost vehiculate cu privire la faptul că aceste concursuri sau numirile sunt condiţionate politic vor fi repetate.

Ministrul a mai spus că acest control politic poate fi invocat "in momentul in care un director este numit pentru o perioadă foate scurtă, in momentul in care nu are un contract de management pe care il obţine pe baza unui concurs public in care dovedeşte că are o capacitate de a conduce şcoala sau licerul, că vorbim aici de invăţămantul preuniversitar".

Luni, ar urma să fie discutată in Senat problema raportului c... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro