Mircea Dobre, despre controversata Lege a Turismului: STS va administra datele cu caracter personal. Nu e sub nicio forma Big Brother

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, si secretarul de stat in Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, Vicentiu Stir, alaturi de prefectii din judetele membre ale Regiunii Sud-Vest Oltenia, presedintele Consiliului Judetean Gorj, primarul municipiului Targu-Jiu, precum si reprezentanti ai institutiilor publice si mediului de afaceri din regiune, participa vineri, la Targu-Jiu, la dezbaterea proiectului privind Legea Turismului.

acum 81 luni (9 Sep 2017)

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, a facut referiri, vineri, la la controversele privind datele cu caracter personal, din Legea Turismului.

"Ne-am uitat la ceea ce se intampla afara in primul rand, afara cand va duceti nu va puteti caza daca nu aveti actul de identitate. Avem trei module, de unul raspunde Ministerul Turismului, de altul, Ministerul Afacerilor Interne, de datele cu caracter personal, si respectiv Institutul National de Statistica. Partea de servere a Ministerul Turismului este la STS, pentru ca ne asigura securitatea datelor, asta face, adica nu are nimeni acces acolo, nu intra oricine", a spus Mircea Dobre.

El a punctat ca Ministerul Turismului este interesat doar de partea statistica, intrucat, in prezent, nu este cunoscut numarul turistilor care vin in Romania.

"Partea de date cu caracter personal nu le gestioneaza Ministerul Turismului, le gestioneaza MAI. Pe noi ne intereseaza doar partea de statistica, sa stim exact cati turisti avem, ca noi nu stim la ora actuala cati turisti avem in Romania, nici macar pe tipuri, de unde vin, chiar nu stim, sa stim cum se plimba turistii (...). Nu mai considerati ca noi gestionam datele cu caracter personal, nu avem voie, nu suntem operatori de date cu caracter personal.

Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, si secretarul de stat in Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, Vicentiu Stir, alaturi de prefectii din judetele membre ale Regiunii Sud-Vest Oltenia, presedintele Consiliului Judetean Gorj, primarul municipiului Targu-Jiu, precum si reprezentanti ai institutiilor publice si mediului de afaceri din regiune, participa vineri, la Targu-Jiu, la dezbaterea proiectului privind Legea Turismului. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro