Mircea Cartarescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii "George Bacovia" din Bacau

Mircea Cartarescu a primit titlul de Doctor Honoris Causa, din partea Universitatii

Manifestarea academica este parte a Festivalului National "George Bacovia" din Bacau si se inscrie in programul mai amplu desfasurat de universitate pe parcursul anului 2017, cu ocazia implinirii a 25 de ani de existenta. Si Nora spunea ieri ca si multumirile si scuzele si altele lucruri de felul acesta, iti vin cateodata greu pentru ca ele presupun de asemenea o relatie putin ciudata, putin stangace, intre tine si cel care iti face un dar.", a explicat Mircea Cartarescu.

acum 34 luni (15 Sep 2017)

Manifestarea academica este parte a Festivalului National "George Bacovia" din Bacau si se inscrie in programul mai amplu desfasurat de universitate pe parcursul anului 2017, cu ocazia implinirii a 25 de ani de existenta.

In prima parte a discursului, Mircea Cartarescu a vorbit despre obiceiul de a multumi si despre relatia ciudata pe care o poate institui intre doua persoane, povestind o intamplare despre fiul lui Matei Calinescu, Matthew, din perioada in care a petrecut cateva zile acasa la criticul literar, in Bloomington, Indiana. Vorbind despre Matthew Calinescu, scriitorul l-a numit "un simbol al iubirii si al compasiunii paterne fata de un copil pe de o parte defavorizat, pe de alta parte, o fiinta privilegiata din alte puncte de vedere. Acesta a multumit profesorilor care l-au ajutat in cei patru ani, colegilor, dar si clasei in care a studiat, peretilor clasei, bancilor in care a stat, geamurilor prin care a intrat lumina, cerului albastru, copacilor si asa mai departe. Similar lui Matthew, a conchis Cartarescu, si el simte nevoia de a multumi tututror, lumii intregi, celor care, intr-un fel sau altul, au avut de-a face cu inaltarea sa in aceasta lume, pas cu pas, milimetru cu milimetru. MI-a placut foarte mult ceea ce a spus Nora Iuga aseara, despre acest moment destul de ciudat, al multumirii care vine dupa un dar care ti-a fost facut. Si Nora spunea ieri ca si multumirile si scuzele si altele lucruri de felul acesta, iti vin cateodata greu pentru ca ele presupun de asemenea o relatie putin ciudata, putin stangace, intre tine si cel care iti face un dar.", a explicat Mircea Cartarescu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro