Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie. Traian Basescu: "Este o hotarare definitiva, indiferent ce cred eu"

Mircea Basescu, condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare pentru coruptie. Traian Basescu:

Pe de alta parte, cu privire la celalalt proces, in care membrii familiei Anghel au fost condamnati, in toamna trecuta, la ani grei de inchisoare, Abraham a mentionat ca s-a obtinut deja o mica victorie prin stramutarea procesului de la Constanta la Bucuresti si ca spera ca lucrurile vor decurge bine in continuare, procesul fiind in faza de apel. El este acuzat ca a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator (Florin Anghel), prin intermediul lui Marian Capatana, in schimbul promisiunii ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea cauzei referitoare la infractiunea savarsita de tatal acestuia (Sandu Anghel, zis Bercea Mondial), precum si a altor cereri incidente in respectiva cauza, in scopul de a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate. Magistratii au decis ca va primi doar 7.000 de euro: de la Florin Anghel 3.000 de euro, de la Izaura Anghel -2.500 de euro, de la Marius Constantin -1.000 euro, iar de la Grinica Anghel 500 de euro.

acum 72 luni (16 Jun 2016)

b Cod procedura penala, respinge apelurile declarate de apelantul inculpat CAPATANA MARIAN ADRIAN si apelantul ANGHEL FLORIN impotriva sentintei penale nr.5/08.01.2016 pronuntata de catre Tribunalul Constanta in dosarul penal nr.5412/118/2014, ca nefondate. a Cod procedura penala, admite apelurile declarate de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta si apelantul inculpat BASESCU MIRCEA impotriva aceleiasi sentinte penale. d Cod penal, dispune confiscarea speciala de la inculpatul CAPATANA MARIAN ADRIAN a sumei de 265.000 euro, in echivalentul in lei la cursul B.N.R. In baza art.422 raportat la art.393 alin.3 Cod procedura penala, ridica masura sechestrului asigurator instituit prin ordonanta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie - Directia Nationala Anticoruptie - Sectia de Combatere a Coruptiei nr.227/P/2014 din 08.07.2014 asupra bunurilor mobile si imobile aflate in proprietatea inculpatului BASESCU MIRCEA Inlatura din cuprinsul sentintei penale apelate dispozitiile privind confiscarea speciala a sumei de265.000 euro, in echivalentul in lei la cursul B.N.R. de la data efectuarii platii, de la inculpatul BASESCU MIRCEA.

UPDATE ORA 15.20 Elena Udrea si-a exprimat parerea pe pagina sa de Facebook: "Inca o parere la cald. Mircea Basescu a fost condamnat definitiv, sentinta de la fond ramanand valabila si in apel. La ce presiune mediatica a fost plus faptul ca omul a petrecut mai bine de un an in arest preventiv si la domiciliu, ceea ce trebuia cumva justificat conform practicii din Romania, nu cred ca cineva astepta vreo achitare!!!

Deocamdata, fac un singur comentariu: pentru Traian Basescu, faptul ca exista o decizie definitiva a unei instante judecatoresti, il determina sa nu mai spuna nimic despre vinovatia ori nevinovatia fratelui sau, despre cum au fost avute in vedere sau nu probele indicate in cauza, despre declaratia complet diferi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro