Mircea Albulescu spunea ca nu doreste nimanui singuratatea. "O femeie mai poti gasi, dar o sotie, mai greu"

Mircea Albulescu spunea ca nu doreste nimanui singuratatea.

> "Chiar daca sunt vesel, sau daca vreau sa plang, sunt eu cu mine insumi, rad de mine sau ma plang pe mine", mi-a spus artistul, intr-un interviu, pe care i l-am luat acum cativa ani. Trebuie sa vii asadar mai devreme la teatru ca sa te golesti de tine insuti, ca sa poti intra in pielea personajului. Incet, incet, ma uit pe mine si uit de toate problemele care vin cu nemiluita peste capul unui om De foarte multe ori, reusesc sa ma golesc de toate aceste probleme. Eu pot sa-l invat pe actor lucruri care tin de meserie, dar mai departe arta actorului e mai mult decat atat, trebuie sa ai si de la Dumnezeu ce-ti trebuie.

acum 50 luni (9 Apr 2016)

>

"Chiar daca sunt vesel, sau daca vreau sa plang, sunt eu cu mine insumi, rad de mine sau ma plang pe mine", mi-a spus artistul, intr-un interviu, pe care i l-am luat acum cativa ani. Ziua mea o petrec la o carciuma cu cativa prieteni de-ai mei, doi dintre ei au fost chiar in clasa cu mine, la teatru. Vor fi invitati mesterii Beligan, Moraru, Dinica, alaturi de Sanda Toma. S-a transmis Radio Romania Cultural, "Batranul si marea", spectacol coordonat, in intregime, de mine. Am inregistrat pentru Teatrul National Radiofonic peste 300 de roluri. S-a infiintat site-ul www.eteatru.ro, coordonat de Costin Tuchila... A fost foarte greu de suportat.

Dupa moartea ei, am aruncat casa pe geam, nu a mai ramas nimic, dar chiar nimic din mobilierul vechi. Am fost impreuna 55 de ani, unde ma intorceam era un lucru de-al ei, se crease o dependenta intre noi. Aveam o femeie, care venea si facea treaba 8-10 ore pe zi, celelalte ore, pana la 24, erau insa ale mele.

Incepusem sa fiu ea, somatic, se produsese o osmoza. Dupa moartea ei, am chemat un designer si i-am spus: "Ajuta-ma sa nu mai fie!". Am dat si cartile, le-am pastrat doar pe ale mele si volumele de specialitate. Povestile altora nu le-am pastrat, imi ajung povestile mele, chiar daca sunt vesel, sau daca vreau sa plang sunt eu cu mine insumi, rad de mine, sau ma plang pe mine.

Declarati ca "o femeie mai poti gasi, dar o sotie, mai greu".

Cu o sotie ajungi intr-un soi de relatie, in care eu am ajuns cu sotia mea. Nu pe toti ne iubeste Dumnezeu atat de tare, incat sa ne ia fulgerator de aici. Totusi, ce vina are omul de langa tine, care se chinuie atata si atata alaturi de cel bolnav?

Cat de mult trebuie sa te lupti pentru viata?

Cunosteam un instructor de zbor, avea o eleva foarte buna, la Clinceni, la scoala de zbor. Cand au fost gasiti, el era usor aplecat, incerca sa reporneasca motorul pana la un metru de pamant. Am fost adanc impresionat de a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro