Miraj la Marea Neagra. Fata Morgana, delfini si rasaritul de soare, imortalizate de fotograful Dan Cristian Mihailescu

Miraj la Marea Neagra. Fata Morgana, delfini si rasaritul de soare, imortalizate de fotograful Dan Cristian Mihailescu

Fata Morgana la Marea Neagra Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu Delfini in Marea Neagra Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu Dan Cristian Mihailescu Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu Pe aceeasi tema: De la Constanta la Vama Veche.

acum 50 luni (18 Apr 2016)

Fotograful constantean Dan Cristian Mihailescu a surprins un fenomen rarisim la Marea Neagra: Fata Morgana.

Artistul a postat duminica, 17 aprilie, fotografiile, pe contul sau de Facebook. "Miraj Mareic, un fenomen extrem de rar vazut azi la orizontul Marii Negre. Mirajul (sau Fata Morgana) este un fenomen optic datorat devierii razelor de lumina la trecerea printr-un mediu neomogen, in particular prin straturi de aer aflate la temperaturi diferite", a explicat Dan Cristian Mihailescu.

Tot el a transmis in direct, pe pagina sa de Facebook, rasaritul de soare la Marea Neagra in zorii zilei de luni, 18 aprilie. Dupa cateva zeci de ani persist in a cauta acea stare periodic, in fapt o stare de renastere. Natura pentru mine inseamna Marea, iar Marea Neagra a fost prima care am vazut-o si asta o face prima mea iubire", a explicat Mihailescu, pe site-ul sau danmihailescu.ro.

Fata Morgana la Marea Neagra Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu

Delfini in Marea Neagra Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu

Dan Cristian Mihailescu Sursa foto Facebook Dan Cristian Mihailescu

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro