Miracolul de Craciun trait de parintele Arsenie Papacioc. A fost salvat de o forta nevazuta in temnita comandata de tortionarul Craciun

Duhovnicul slujind la Manastirea Techirghiol din Constanta Sursa foto Arhiepiscopia Tomisului Va mai recomandam FOTO VIDEO Parintele Arsenie Papacioc, "spitalul de urgenta al sufletelor" Parintele Papacioc si scenariul sexual secret al Securitatii: "Barbosul intretine relatii amoroase cu tinere in chilia sa, le vorbeste nepotrivit la spovedanie" Casa copiilor, la care Dumnezeu a pus piatra de temelie.

acum 85 luni (25 Dec 2014)

Sorin Alpetri, ucenic al parintelui Arsenie Papacioc, a relatat in cartea sa "Intre timp si vesnicie - Viata parintelui Arsenie Papacioc", publicata la Editura Accent Print (2014), incercarile la care a fost supus de-a lungul vietii duhovnicul caruia i-a fost mai drag decat orice iubirea pentru aproape, asa cum arata cuvantul Domnului.

Considerat element periculos pentru credinta sa nestramutata in Dumnezeu, parintele Papacioc era tot timpul propus pentru izolare: ba pentru ca nu-si incheiase nasturii la haina (trei zile izolare), ba pentru ca a fost gasit culcat cu un picior in pat (10 zile de izolare), sau chiar dormind rezemat de lateralele patului (10 zile de izolare), sau pentru ca facea propaganda religioasa in celula (tot 10 zile). Era asa o suferinta si o durere ca nici nu te mai gandeai ca o sa scapi viu", marturisea parintele.

La 24 decembrie 1963, in ajunul Craciunului, parintele Arsenie Papacioc a primit 10 zile de izolare cu regim sever. Afara era un ger napraznic, iar dupa trei zile, parintele era asa de slabit incat n-a mai rezistat si s-a asezat pe jos, pe cimentul rece al celulei, ceea ce insemna moarte sigura. A simtit cum "Cineva" l-a tras de picioar si i-a spus: "Scoala-te, Arsenie, daca vrei sa nu mori! Cu un efort supraomenesc, parintele s-a urcat pe marginea tinetei, singurul obiect de "mobilier" al celulei de pedeapsa, si a ramas asa in intuneric, rabdand soarta.

Arsenie Papacioc, in 1964, la eliberarea din inchisoare Sursa foto Arhiepiscopia Tomisului

Era o noapte adanca, iar detinutii din izolatoare se chinuiau sa ramana in viata. A deschis usile celulelor de pedeapsa, iar in prima a gasit doi tineri imbracati doar in camasa care tremurau de frig. Era Arsenie Papacioc si un tovaras de suferinta, Marin Naidim, pe care gardienii i-l bagasera in celula. Colonelul a dat dispozitie ca detinutii de la izolare sa fie trimisi la celule. Craciun nu fu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro