Minus 2,2 grade Celsius la Miercurea Ciuc, cea mai scazuta temperatura din tara

Cele mai scazute valori termice in judetele din Transilvania au fost astazi (sambata - n.r.) de minus 2,2 grade Celsius la Miercurea Ciuc, in Harghita, un grad la Baraolt, in Covasna, 1,9 grade la Brasov, 2,6 grade Celsius la Targu Mures, in judetul Mures, 3,4 grade Celsius la Sibiu si 4,5 grade Celsius la Alba Iulia, in judetul Alba", a detaliat meteorologul Eugen Mitea.

acum 38 luni (24 Sep 2016)

Meteorologii de la Statia Miercurea Ciuc au afirmat ca in noaptea de vineri au fost temperaturi negative, minima de minus 2,2 grade Celsius fiind consemnata sambata dimineata, dupa ora 7.00, iar la sol s-a semnalat bruma.

Temperaturi negative sau la limita inghetului au fost masurate de meteorologi si in alte localitati ale judetului Harghita: minus 1,1 grade Celsius la Joseni, 0,2 grade la Toplita si 1,3 grade la Bucin.

Meteorologul Eugen Mitea de la Serviciul Regional de Prognoza Vremii al Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud - Sibiu a declarat corespondentului News.ro ca valoarea termica minima inregistrata sambata dimineata la Statia Meteo Miercurea Ciuc este cea mai scazuta din tara. Cele mai scazute valori termice in judetele din Transilvania au fost astazi (sambata - n.r.) de minus 2,2 grade Celsius la Miercurea Ciuc, in Harghita, un grad la Baraolt, in Covasna, 1,9 grade la Brasov, 2,6 grade Celsius la Targu Mures, in judetul Mures, 3,4 grade Celsius la Sibiu si 4,5 grade Celsius la Alba Iulia, in judetul Alba", a detaliat meteorologul Eugen Mitea.

Potrivit sursei citate, mai frig decat la Miercurea Ciuc a fost doar la altitudini de peste 2.000 de metri, la Varful Omu fiind masurate o minima de minus 4,5 grade Celsius si un strat de zapada de 6 centimetri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro