Minunile rare din Fagaras, viitorul parc national. Cel mai inalt varf din Romania, privelisti de vis si lacuri cu apa de cristal

Minunile rare din Fagaras, viitorul parc national. Cel mai inalt varf din Romania, privelisti de vis si lacuri cu apa de cristal

Masoara, de la est la vest, in linie dreapta, aproximativ 70 de kilometri, iar de la nord la sud circa de 45 kilometri. Este situat la o altitudine de 2.040 de metri, are in jur de 4,6 de hectare si o adancime maxima de 11,35 de metri. Este cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de apa de peste 60 de metri, situata la 1.200 de metri altitudine. Traseul recomandat de montaniarzi este urmatorul: Balea Lac (altitudine de 2.034 de metri) - Saua Capra (2.315 metri) - Lacul Capra (2.249 de metri) - Portita Arpasului (2.175 de metri) - La trei pasi de moarte - Saua Vartopului (2.290 de metri) - Arpasul Mare (2.468 de metri) - Piciorul Mircii (2.471 de metri) - Iezerul Podul Giurgiului (2.226 de metri) - Saua Podragului (2.307 metri) - Saua Ucei Mari (2.220 de metri) - Saua Orzanelor (2.305 metri) - Varful Vistea Mare (2.527 de metri) - Varful Moldoveanu (2.544 de metri). Manastirea rupestra Turistii care ajung in Muntii Fagaras, dar nu sunt mari amatori de drumetii montane pot vizita Templul Ursitelor de la Sinca Veche, dar si Piramidele de la Sona, doua locuri pline de mister si incarcate de energie, dupa cum sustin localnicii.

acum 45 luni (2 Oct 2016)

Guvernul Romaniei a adoptat la inceputului lunii septembrie 2016 un proiect de lege privind transformarea Masivului Fagaras in Parc National. Masoara, de la est la vest, in linie dreapta, aproximativ 70 de kilometri, iar de la nord la sud circa de 45 kilometri.

Peisaje de vis la Balea Lac

Unul dintre cele mai cunoscut obiective turistice din Romania se gaseste in Muntii Fagaras. Este vorba despre Balea Lac, "balta" feerica dintre culmile montane, spre care se indreapta anual zeci de mii de curiosi. Este situat la o altitudine de 2.040 de metri, are in jur de 4,6 de hectare si o adancime maxima de 11,35 de metri. Cu toate acestea, oamenii muntelui recomanda parcurgerea traseului la picior pentru ca drumul pana la 2.000 de metri ofera privelisti care taie respiratia. Traseul dureaza in jur de patru ore, in schimb este incadrat la un grad mediu de dificultate. Drumul cuprinde mai multe puncte de interes: Balea Cascada - Muchia Balii - Valea Doamnei - Lacul Doamnei - Curmatura Balii - Balea Lac.

Cabana Balea este situata la 2.034 de metri altitudine, intr-un fel de groapa, inconjurat pe toate partile de culmi montane. De frumusetile locului s-au bucurat in ultimii ani multi straini celebri, printre care si actorul belgian Jean Claude Van Damme.

Vizitatorii care pleaca in drumetie spre lacul glaciar nu trebuie sa rateze nici Cascada de la Balea. Este cea mai mare cascada in trepte din Romania, cu o cadere de apa de peste 60 de metri, situata la 1.200 de metri altitudine. Se poate ajunge destul de usor, pe un traseu care porneste de la Balea Lac si dureaza o ora. Exista si alternativa telecabinei pentru cei care prefera confortul unui mijloc de transport. Un drum cu telecabina costa 30 de lei pentru adulti si 15 lei pentru copii.

Delicatese de casa la cabana

Expertii muntelului recomanda un sejur de minimum un weekend in zona Balea ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro