Minunile produse cu aparatul foto de o jurista care "vaneaza" salbaticiuni

Minunile produse cu aparatul foto de o jurista care

In lunile si in anii care au urmat, si-a dorit sa se perfectioneze, asa ca a participat la numeroase workshopuri si a investit in mai multe aparate de fotografiat, dornica sa invete cat mai mult. De atunci, inarmata doar cu un rucsac si cu nelipsitul aparat foto, Cristina Gusatu colinda muntii si padurile Romaniei in cautarea animalelor si a peisajelor de vis. De atunci am mai revenit de multe ori la vizuina si am realizat si alte fotografii cu familia de vulpite", povesteste Cristina. La panda dupa mistreti, bursuci si caprioare Caprioarele sunt animalele pe care le-a intalnit cel mai des, dar asta nu le rapeste nimic din frumusete si nici nu face momentele mai putin placute, spune Cristina Gusatu. Stiu, se zice ca sunt periculosi, dar eu n-am avut pana acum niciun fel de probleme cu ei, desi printre ei erau scroafe cu pui si se stie cat de protectoare pot sa fie", a mai afirmat fotografa. Chiar si asa, ea ramane optimista: "Va veni si ziua in care voi reusi sa vad un ras si sa-l fotografiez, asa ca nu sunt deloc dezamagita". Aceeasi situatie se regaseste si la Rezervatia Naturala Stufarisurile de la Sic, cunoscuta si sub numele de , loc aflat la apoximativ 30 de kilometri de capitala Transilvaniei.

acum 61 luni (3 Mar 2018)

Cristina Gusatu are 53 de ani si a descoperit fotografia in 2010. Atunci, ea a vazut un anunt pentru un foto-tur in Muntii Dolomiti, Italia, si a decis sa faca primul pas spre aventura. In lunile si in anii care au urmat, si-a dorit sa se perfectioneze, asa ca a participat la numeroase workshopuri si a investit in mai multe aparate de fotografiat, dornica sa invete cat mai mult. De atunci, inarmata doar cu un rucsac si cu nelipsitul aparat foto, Cristina Gusatu colinda muntii si padurile Romaniei in cautarea animalelor si a peisajelor de vis. Le-am fotografiat si mi-au trezit un sentiment greu de descris in cuvinte. De atunci am mai revenit de multe ori la vizuina si am realizat si alte fotografii cu familia de vulpite", povesteste Cristina.

Cel mai frumos moment De departe cel mai frumos moment l-a trait atunci cand a reusit sa surprinda cu obiectivul o ursoaica alaturi de cei doi pui. Am stat in fata ursoaicei despartita doar de un fel de gardulet de camuflaj, dar ne-a simtit imediat. "Nu sunt eu specialista in ursi, dar stiu ca e putin probabil sa te atace daca nu-i iei prin surprindere si daca nu ii provoci sau daca nu sunt speriati. Si in cazul meu, ursoaica si-a luat puii si a fugit in momentul in care a auzit declansatorul aparatului meu. Problema este ca noi, oamenii, le-am invidiat teritoriile si avem de multe ori un comportament iresponsabil", a mai afirmat Cristina Gusatu. Daca in preajma animalelor se simte cat se poate de confortabil, nu acelasi lucru il poate spune cu privire la braconieri si vanatori: "Pana acum n-am intalnit niciun braconier, dar am auzit multe despre ispravile lor de la oamenii muntilor. Multi mi-au spus ca ar trebui sa fiu mai prudenta si sa nu mai ies singura in padure, dar imi asum si acest risc. Am vazut si am auzit drujbele in actiune, o sa ajungem sa nu mai avem paduri. Nu avem pic de respect pentru natura si pentru salbaticiuni, iar in ritmul asta, ma tem ca un dezastru e iminent".

Farmecul cocosului de munte Pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro